Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Γράφουν και σβήνουν για λογαριασμό της πλουτοκρατίας

Η λίστα με τα μέτρα ύψους 3+11,5 δισ. στο επίκεντρο της χτεσινής συνάντησης των τριών

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τη νέα μετωπική επίθεση κατά του λαού, έδωσαν χτες οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, προσφέροντας ομόθυμη στήριξη στην ταχεία υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, πετσοκόβουν άγρια τις δαπάνες στην Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια και ιδιωτικοποιούν τα πάντα.

Μέσα σε «κλίμα συνεργασίας», οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της δίωρης σύσκεψης που είχαν χτες στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσαν το «πράσινο φως» για την πλήρη εφαρμογή του πακέτου των μέτρων, ύψους 3+11,5 δισ. ευρώ, που έχει διαμορφωθεί από το οικονομικό επιτελείο. Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν για να ολοκληρωθεί η λίστα με τα κοστολογημένα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 11,5 δισ. ευρώ.

Συμφώνησαν μάλιστα να συναντηθούν εκ νέου τη Δευτέρα, προκειμένου να δώσουν την οριστική έγκριση στο πακέτο των μέτρων, θέλοντας να στείλουν μήνυμα στους συμμάχους και δανειστές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδίου εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας.

«Η Ελλάδα ξέρει πάρα πολύ καλά πόσο κρίσιμο είναι το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, των διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητά της και την κάνουν ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Θα κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά όλα όσα πρέπει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μετά το τέλος της σύσκεψης, δίνοντας το στίγμα των αποφάσεων που πάρθηκαν.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι τα προγράμματα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας θα προχωρήσουν ταχύτατα το επόμενο διάστημα. «Η Ελλάδα ξέρει πόσο κρίσιμο είναι να προχωρήσουν τα προγράμματα των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, ως αναπτυξιακά προγράμματα. Και θα κάνουμε κι εδώ με διαφάνεια όλα όσα πρέπει, πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων δεν υπάρχουν διαφωνίες ουσίας στο πακέτο των μέτρων, επισημαίνοντας ότι «ως τη Δευτέρα θα ολοκληρώσουμε τις τεχνικές αξιολογήσεις και προετοιμασίες».

Απροκάλυπτη προπαγάνδα

Ιδιαίτερη σημασία ταυτόχρονα αποδίδουν οι κυβερνητικοί συνεταίροι στην επικοινωνιακή διαχείριση, με στόχο τον εφησυχασμό και την παραπλάνηση του λαού. Για το σκοπό αυτό καλλιέργησαν συντονισμένα την εικόνα ότι πασχίζουν να αποφύγουν «οριζόντιες περικοπές», ότι ψάχνουν να βρουν «ισοδύναμα μέτρα», ώστε να μοιράσουν τάχα πιο δίκαια τα βάρη και άλλα τέτοια τερατώδη ψέματα. Επιπλέον, αναπαρήγαγαν με ένταση το παραμύθι της «διαπραγμάτευσης», με στόχο την επιμήκυνση της υλοποίησης του συνόλου των άγριων μέτρων κατά δύο χρόνια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε δίστασε να ισχυριστεί ότι η επιμήκυνση αυτή είναι προϋπόθεση για να επιτευχθεί «με ασφάλεια» ο στόχος των 11,5 δισ. ευρώ. «Ο τελικός δημοσιονομικός μας στόχος, αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε τα "δημοσιονομικά μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ", μπορεί να επιτευχθεί έτσι με ασφάλεια, χωρίς να τροφοδοτείται διαρκώς η ύφεση και η ανεργία», υποστήριξε, ζητώντας εκ νέου το νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να φτάνει τουλάχιστον μέχρι 31 Δεκέμβρη του 2016.

Σε αυτή τη βάση, απεύθυνε έκκληση να σταματήσει «η αμφισβήτηση για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει πράγματι στην Ευρωζώνη». Απαντώντας σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος (Ρέσλερ), ο Ευ. Βενιζέλος λεοντάρισε ότι «κάνουν πάρα πολύ μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να θυσιαστεί η Ελλάδα ως Ιφιγένεια για να πνεύσει μετά ούριος άνεμος στα πανιά της Ευρωζώνης», γιατί, όπως συμπλήρωσε, «η θυσία της Ιφιγένειας θα αποδειχθεί αυτοκτονία της Ευρωζώνης».

Πλήρη πολιτική κάλυψη στην αντιλαϊκή επέλαση πρόσφερε και ο Φ. Κουβέλης, επιχειρώντας ταυτόχρονα προκλητικά να δημιουργήσει άλλοθι κοινωνικής ευαισθησίας. «Αγωνιζόμαστε να βρούμε λύσεις και να έχουμε παρεμβάσεις οι οποίες θα είναι δίκαιες. Διεκδικούμε αναμφισβήτητα τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και στο μείζον πολιτικό επίπεδο επιδιώκουμε τη συνολικότερη αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης», δήλωσε ανερυθρίαστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ δε δίστασε να ισχυριστεί ότι «δεν θα υπάρξουν οριζόντιες εφαρμογές των μέτρων».

Με δεδομένο τον πρωταγωνιστικό ρόλο των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο μέτωπο της προπαγάνδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να εξάρει το πνεύμα συνεργασίας στην υλοποίηση της αντιλαϊκής επίθεσης. «Ολοι θέλουν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Ολοι αναζητούν σε αυτήν τη διαπραγμάτευση εναλλακτικές επιλογές για να γίνει αυτό με κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς επιπλέον ύφεση», δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ