Πέμπτη 8 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτη η συμπεριφορά της ΔΕΗ στους σεισμόπληκτους

Το θέμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς της ΔΕΗ με τους φουσκωμένους λογαριασμούς και την ηλεκτροδότηση στον καταυλισμό των σεισμοπαθών της Μεταμόρφωσης, έφερε χθες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, με Ερώτηση που κατέθεσε προς το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι είναι υπερβολικές οι καταγγελίες, δηλώνοντας ότι «το ρεύμα δεν έχει κοπεί», ενώ αναφορικά με τους υψηλούς λογαριασμούς σημείωσε ότι «ο μέσος όρος των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι περίπου επτά χιλιάδες το μήνα. Δεν είναι αυξημένα τα τιμολόγια. Επίσης νομίζω ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει δείξει αδιαφορία, αλλά έχει δείξει έργα με συγκεκριμένη ευαισθησία».

«Πρέπει να γνωρίζω αν απαντώ στην πολιτεία ή αν απαντώ σε μια ανώνυμη εταιρία», τόνισε, παίρνοντας το λόγο, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας απευθυνόμενη προς τον υφυπουργό: «Πηγαίνετε να βρείτε την οικογένεια Πρέμπτη, στην οποία ήρθε ένας λογαριασμός 214.000, τέσσερα μέλη οικογένειας, ένας εργαζόμενος με το κατώτατο μεροκάματο»! Πρόσθεσε δε ότι το ΚΚΕ, με Ερωτήσεις του, είχε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι. Καταλήγοντας, τόνισε ότι «για μας, το πρόβλημα δεν είναι οι λίγοι ή οι πολλοί που αδυνατούν να πληρώσουν. Είναι η βασική θεμελίωση της πολιτικής - αν χρειαστεί, επιδοματικής κατ' εξαίρεση - με τιμή κιλοβατώρας τουλάχιστον όσο η βιομηχανία. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορείτε να το κάνετε για τους σεισμόπληκτους και να το κάνετε για κάποιο βιομήχανο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ