Τρίτη 31 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Ακυρο κρίθηκε το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία την Κυριακή προκειμένου να κριθεί η αποπομπή του προέδρου της χώρας για κατάχρηση εξουσίας, καθώς η συμμετοχή δεν έφθασε το απαιτούμενο όριο του 50%, ανήλθε μόλις στο 46,13%. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η πλειονότητα των ψηφοφόρων -το 87,5%- τάχθηκε υπέρ της αποπομπής του Τράιαν Μπασέσκου, ενώ μόνο το 11,12% ψήφισε κατά.

ΣΟΚΟΤΟ.-- Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στη Νιγηρία με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννιά άνθρωποι να σκοτωθούν. Στόχος των δραστών, που πιθανολογείται πως πρόκειται για μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», ήταν αστυνομικοί σταθμοί, κυβερνητικές τοποθεσίες, καθώς και ένα τζαμί, επίθεση όμως που αποτράπηκε από την αστυνομία.

ΣΕΡΒΙΑ.-- «Αντιπαραγωγικές» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτστις τις πρόσφατες δηλώσεις (28/7) του πρώην απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κοσσυφοπέδιου Μάρτι Αχτισάαρι, ότι η Σερβία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στην ΕΕ αν δεν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Κασεμί, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Τανέρ Γιλντιζ, με αντικείμενο τη μείωση στις εξαγωγές πετρελαίου στο πλαίσιο της εφαρμογής των κυρώσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερ». Η Τουρκία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τη Λιβύη, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με τη Σ. Αραβία ενώ η τουρκική εταιρεία διύλισης «Tupras» έκανε γνωστό πως μείωσε τις αγορές ιρανικού πετρελαίου κατά 20%.

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.- Με την παρουσία και του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η Σύνοδος των ηγετών της Κοινής Αγοράς του Νότου - Mercosur. Η αναστολή της ιδιότητας μέλους της Παραγουάης που άνοιξε ουσιαστικά και το δρόμο για την έγκριση της πλήρη ένταξης της Βενεζουέλας -μία ένταξη που εκκρεμούσε από το 2006 εξαιτίας της άρνησης της Γερουσίας της Παραγουάης να την εγκρίνει και το μέλλον της Mercosur ειδικά υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων- και των δηλώσεων για μετασχηματισμό του ώστε να «εκσυγχρονιστεί» και να συμβαδίζει με τις εξελίξεις, θα μονοπωλήσει τις εργασίες της Συνόδου.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις έξω από το δημαρχείο της πόλης Αναχάιμ στην Καλιφόρνια ενάντια στην απρόκλητη και υπέρμετρη αστυνομική βία, με την οποία αντιμετωπίστηκαν και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ξεκίνησαν στις 21 Ιουλίου, ενάντια στις δολοφονίες από την αστυνομία άοπλων «υπόπτων». Μάλιστα, οι διαδηλωτές πλέον ζητούν την άμεση παρέμβαση, έρευνα και διαλεύκανση των φόνων των 6 «υπόπτων» από την αρχή της χρονιάς, από τη Γενική Εισαγγελία της Καλιφόρνια και το FBI.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Η αμερικανική πολυεθνική «Coca Cola» θα αποβληθεί από τη Βολιβία σε επίσημη τελετή στις 21 Δεκεμβρίου, τελετή που συμβολίζει το «τέλος» του ημερολογίου των Μάγιας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νταβίντ Τσοκεουάνκα. Η τελετή θα γίνει στη «Νησί του Ηλιου» στην λίμνη Τιτικάκα με τη συμμετοχή περίπου 50.000 αυτοχθόνων από διάφορες χώρες.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ενας ιερωμένος και ένας δικαστής σκοτώθηκαν χτες σε επίθεση σε τέμενος στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Ουρουζγκάν, ενώ το Σάββατο έχασαν τη ζωή τους ακόμα δύο ΝΑΤΟικοί στρατιώτες των κατοχικών δυνάμεων στα ανατολικά. Και οι δύο επιθέσεις αποδίδονται στους Ταλιμπάν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιρανικές επιφυλάξεις για τις προθέσεις των ΗΠΑ (2019-09-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2017-10-18 00:00:00.0)
Διαδικασία αποπομπής του Προέδρου (2012-06-22 00:00:00.0)
Ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ (2008-07-03 00:00:00.0)
Προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης (2005-07-20 00:00:00.0)
Πνέει νέος άνεμος στη Λατινική Αμερική (2004-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ