Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αναταράξεις από τη διαμάχη «κορυφής»

Εντονες αναταράξεις και τριγμούς προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η άγρια διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του για την εξουσία. Το άγριο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Μ. Χρυσοχοΐδη θεωρείται κορυφή του παγόβουνου της εσωκομματικής διαμάχης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Δεν είναι ώρα να παιχτούν παιχνίδια εξουσίας στο κόμμα» δήλωσε χτες (στο «Σκάι») η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Χριστοφιλοπούλου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βαθιά της απογοήτευση για την έντονη φραστική αντιπαράθεση Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη. Οπως έγινε γνωστό, σε σύσκεψη που συγκάλεσε προχτές το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, ο Μ. Χρυσοχοΐδης άσκησε έντονη κριτική στον Ευ. Βενιζέλο από τον οποίο ζήτησε να συμφωνήσει στη λήψη των μέτρων και να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» του Ευ. Βενιζέλου που κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ως «υπονομευτή της παράταξης».

Ανάλογη κόντρα είχε σημειωθεί μεταξύ του Ευ.Βενιζέλου και του Α. Λοβέρδου, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι «εξυφαίνεται κίνηση εσωκομματικής αμφισβήτησης Βενιζέλου». Στο «στόχαστρο» έχουν μπει οι Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούσης και ο Γ. Παπανδρέου, καθώς συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι έχουν συμπήξει μέτωπο μαζί με άλλα στελέχη του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού - εκσυγχρονιστικού χώρου (πρώην και νυν βουλευτές και κομματικά στελέχη) με στόχο την ανατροπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Επίσημα πάντως επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και διαμηνύεται ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με φραστικό επεισόδιο με τον πρώην υπουργό θεωρείται λήξαν.

Ταυτόχρονα πάντως με τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενισχύονται και οι διεργασίες για τη δημιουργία ενός κοινού σχήματος με τη ΔΗΜΑΡ με στόχο την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ