Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

ΧΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑ... «περίπου 74 χρόνια μετά την ιστορική ραδιοφωνική εκπομπή του Ορσον Γουέλς για την υποτιθέμενη εισβολή των Αρειανών στις ΗΠΑ κατάφεραν εν τέλει να "εισβάλουν" οι Γήινοι στον μακρινό πλανήτη (...) πραγματικό γεγονός (...) σκηνοθετήθηκε μάλιστα ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο η κολοσσιαία επιρροή στο κοινό των ταινιών επιστημονικής φαντασίας (...) επιστρατεύτηκε ο Κάπτεν Κερκ (...) σχεδόν 51 χρόνια μετά τον Ρώσο Γκαγκάριν, τον πρώτο άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα (...) σχεδόν 43 χρόνια μετά το πρώτο ανθρώπινο βήμα στο φεγγάρι (...) η συγκίνηση των ανά τον κόσμο trekkies είναι αρκετή (...) πλήρης η εκμετάλλευση συμβόλων (...) μια νέα ελπίδα (...) των κοινών θνητών; της αγοράς; (...) εποχή της μεγάλης αναστάτωσης του κόσμου όταν πρωτοεμφανίστηκε το Star Trek, μαίνονταν ο ψυχρός πόλεμος, τα κοινωνικά κινήματα άλλαζαν την οπτική των κοινωνιών της Δύσης, ο πόλεμος του Βιετνάμ συγκλόνιζε την Αμερική (...) οι Αμερικανοί εμφανίζονταν περίπου ως οι αστυνομικοί του διαστήματος να εφαρμόσουν τα ιδανικά του μυθοποιημένου τους Συντάγματος σε ολόκληρο το διάστημα» (από άρθρο της Π. Διαμαντάκου στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: «Η Ευρωζώνη επιστρατεύει νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους με ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι οι παίκτες προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα. Η προσφορά της ΕΚΤ να παρέμβει αγοράζοντας ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας για να μειώσει το κόστος του δανεισμού τους ήταν η τελευταία κίνηση στο παιχνίδι (...) ο καθένας από τους πρωταγωνιστές, η ΕΚΤ, οι υπερχρεωμένες χώρες, η Γερμανία, οι κυβερνήσεις των υπό στήριξη χωρών πιέζουν τους άλλους να κάνουν την πρώτη κίνηση. Το ίδιο παιχνίδι παίζει η ΕΚΤ με τους κατόχους ομολόγων (...) Ο κ. Ντράγκι βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα της γερμανικής Bundesbank. Προκειμένου να διασφαλίσει την αξιοπιστία της ΕΚΤ δεν μπορεί να τυπώσει χρήμα άνευ όρων (...) Ο ελιγμός που επιχειρεί η ΕΚΤ είναι να κάμψει την κερδοσκοπία κατά της Ευρωζώνης χωρίς να χάσει τη στήριξη της Γερμανίας ή να αφήσει κάποια από τις υπό στήριξη χώρες να εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις. Η πρόσφατη στροφή του κ. Ραχόι ίσως σημαίνει πως "το παιχνίδι άρχισε"» (από άρθρο σε REUTERS/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Ανασφάλιστο είναι το 46% των εργαζομένων στις τουριστικές περιοχές, όπως αποκαλύπτουν οι έλεγχοι των μεικτών κλιμακίων του ΙΚΑ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΣΔΟΕ (...) αξίζει να σημειωθεί ότι από την εισφοροδιαφυγή η απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων υπολογίζεται ότι φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ