Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περίεργοι ... συνδυασμοί

Δε γνωρίζουμε και δεν είμαστε, βέβαια, οι αρμόδιοι, για να επιβεβαιώσουμε ή όχι την ακρίβεια του χτεσινού δημοσιεύματος του «Βήματος», σύμφωνα με το οποίο «η Αντιτρομοκρατική έχει αποδείξεις για τρία μέλη της "17 Νοέμβρη"», όπως προκύπτει από «ισχυρισμούς υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.», σύμφωνα με την εφημερίδα. Αυτό, ας το κάνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπως έχει, άλλωστε, υποχρέωση.

Εμάς, μας παραξενεύει ο συνδυασμός, που κάνει το δημοσίευμα, της ενδεχόμενης σύλληψης των υπόπτων, με την ψήφιση του νέου «τρομονόμου». Γράφει συγκεκριμένα: «Μάλιστα, για την τεκμηρίωση της συμμετοχής τους αναμένεται η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για το οργανωμένο έγκλημα που αναμένεται να είναι έτοιμο την επομένη εβδομάδα. Ετσι θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των αποτελεσμάτων εξέτασης του DNA, αλλά και άλλων διατάξεων που αναμένεται να βοηθήσουν τις "τεκμηριωτικές" διαδικασίες των αρχών ασφαλείας».

Η δική μας λογική λέει ότι εφόσον οι αρμόδιες αρχές έχουν ισχυρές αποδείξεις και ενοχοποιητικά στοιχεία - όπως λέει το δημοσίευμα - μπορούν να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπόπτων και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της, χωρίς να έχουν την παραμικρή ανάγκη του νέου «τρομονόμου». Τι εξυπηρετεί, λοιπόν, ο συνδυασμός και τι κρύβεται πίσω απ' αυτόν; Μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά πολύ «βρωμάει» αυτή η ιστορία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ