Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Την πραγματοποίηση πανεθνικής κινητοποίησης για τη βελτίωση των όρων εργασίας τους και την κατοχύρωση αποδοχών και δικαιωμάτων τόσο όσον αφορά τους εργαζομένους στα ιδιωτικά ορυχεία όσο και στις υπεργολαβικές εταιρείες που απασχολούνται στην «Codelco», αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα ορυχεία χαλκού κατά την ευρεία σύνοδο που πραγματοποίησαν δεκάδες συνδικάτα μαζί με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον τομέα Χαλκού της Χιλής (CTC).

MΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Τη συνέχιση της απεργίας τους για δεύτερο 24ωρο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Μπουένος Αϊρες καθώς απαιτούν αύξηση των αποδοχών κατά 28%, ενώ η εταιρεία «Metrovias» που ανήκει στο μητροπολιτικό Δήμο του Μπουένος Αϊρες δεν προσέρχεται στο διάλογο δηλώνοντας ότι «αντιμετωπίζει μία «σύνθετη οικονομική κατάσταση». Η κυβέρνηση της Αργεντινής απότη μεριά της δηλώνει απρόθυμη να παρέμβει στη διένεξη των εργαζομένων με τον δήμαρχο Μαουρίσιο Μάκρι.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Το κλείσιμο 32 ανθρακωρυχείων στη βόρεια επαρχία Κοαουίλα, εξαιτίας των παραβιάσεων των όρων ασφαλείας για τη λειτουργία τους ανακοίνωσε η μεξικανική κυβέρνηση μετά το θάνατο 13 ανθρακωρύχων σε δύο δυστυχήματα - εγκλήματα τον τελευταίο μήνα.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στη Χελμάντ, στο ΑΦγανιστάν, μετά από επίθεση Αφγανού με στρατιωτική στολή.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Οι νέες βιαιότητες που σημειώνονται τις τελευταίες δέκα ημέρες στο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό 25.000 ανθρώπων ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην περιοχή.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Οι «Ανώνυμοι» ανέλαβαν την ευθύνη για την πειρατεία στην ιστοσελίδα των αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών «Asio», που παραδέχτηκαν χτες ότι είχαν «προβλήματα» στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα. Οι «Ανώνυμοι» («Anonymous») που δηλώνουν υπέρμαχοι του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης έχουν επιτεθεί σε αρκετές ιστοσελίδες κολοσσών όπως οι «Sony», «Amazon» και «Visa».

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο Πορτογάλος ερευνητής της Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάνης (EPFL) Πέτρο Πίντο, βρήκε και εφάρμοσε μαθηματικό σύστημα που επιτρέπει τον εντοπισμό της προέλευσης μιας πληροφορίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ανακοίνωσε χτες η Πολυτεχνική Σχολή. Ο αλγόριθμος του Πίντο θεωρείται πως θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος όσων πρέπει να διενεργήσουν ποινικές έρευνες ή να αναζητήσουν την προέλευση μιας πληροφορίας στο Ιντερνετ. Θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιηθεί και για τον εντοπισμό πολιτικών ή άλλων διαφωνούντων από τις αρχές καταπιεστικών καθεστώτων...

ΣΚΟΠΙΑ.-- Σε νοσοκομείο των Σκοπίων νοσηλεύεται έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) της ΠΓΔΜ Αρμπέν Τζαφέρι, που βρέθηκε την Τετάρτη στο σπίτι του σε κωματώδη κατάσταση. Λόγω προβλημάτων υγείας ο Τζαφέρι είχε παραδώσει τα ηνία του DPA στον Μεντούχ Θάτσι το 2007. Το 2001, ο Τζαφέρι ήταν ένας από τους ηγέτες κομμάτων που υπέγραψαν τη Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας με την οποία τερματίστηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό της ΠΓΔΜ και Αλβανούς αυτονομιστές του «NLA».

ΣΑΝΑΑ.-- Ο Υεμενίτης ταξίαρχος Ομάρ Μπαρασίντ (διοικητής της σχολής αξιωματικών) και ο σωματοφύλακάς του σκοτώθηκαν χτες από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν καθ' οδόν προς τη νοτιοανατολική πόλη της Υεμένης Μουκάλα.Οι αρχές στρέφουν τις υποψίες τους σε ισλαμιστές της «Αλ Κάιντα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χόρχε Λουίς Μπόρχες (2012-06-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-08-03 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2003-04-13 00:00:00.0)
Παραμένουν στους δρόμους του αγώνα (2003-01-24 00:00:00.0)
Αέναο παρόν ο αγώνας (2002-12-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ