Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Βήμα εξωραϊσμού της αστικής διαχείρισης

Στους οικονομικούς εισαγγελείς κατέθεσε χτες ο Γ. Αρσένης

Νέα επεισόδια προστίθενται στην προσπάθεια του αστικού πολιτικού συστήματος να αποπροσανατολίσει το λαό από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και το αντιλαϊκό περιεχόμενο κάθε μορφής διαχείρισης. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έρευνα που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς με αφορμή τη δήλωση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ότι το Ταμείο και κατ' επέκταση η ελληνική κυβέρνηση ήξεραν ότι το πρόγραμμα που οδήγησε στο μνημόνιο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εξαρχής.

Χτες στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη κατέθεσε ο πρώην υπουργός Γ. Αρσένης. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, επιβεβαίωσε ότι ο Π. Ρουμελιώτης, σε ιδιωτικές συζητήσεις, του είχε αναφέρει ότι στο ΔΝΤ επικρατούσε κλίμα προβληματισμού για το πρόγραμμα της Ελλάδας. Ο ίδιος είπε ότι «επειδή έχω ασχοληθεί ιδιωτικά με το θέμα του χρέους, ανταλλάσσαμε απόψεις με τον κ. Ρουμελιώτη» και ότι «όταν με ρωτούσαν τις απόψεις μου (σ.σ. η κυβέρνηση), τις μετέφερα».

Επαληθεύοντας εξάλλου ότι στόχος της όλης επιχείρησης είναι να καταδικαστεί ποινικά η μια μορφή της αστικής διαχείρισης της κρίσης για να αποθεωθούν οι άλλες, που είναι όμως εξίσου αντιλαϊκές, ο Γ. Αρσένης ισχυρίστηκε ότι «όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό (...) Πρέπει να βγούμε από αυτή την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής, με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή». Σήμερα στους δυο εισαγγελείς αναμένεται να καταθέσει η πρώην υπουργός Β. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ