Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»
Ανέξοδη «αντιμνημονιακή» ρητορεία

Με βερμπαλισμούς, εθνικιστικές κορόνες και ανέξοδη «αντιμνημονιακή» ρητορεία, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, περιέγραψε το δικό του «μείγμα» διαχείρισης. Στην κριτική του για τα δεινά που περνάει σήμερα ο λαός, εστίασε στη συγκεκριμένη πολιτική που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα, υπονοώντας ότι ένα άλλο «μείγμα», στο πλαίσιο της ΕΕ και της αστικής διαχείρισης θα μπορούσε να ωφελήσει το λαό.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι τα μέτρα «θα "σκοτώσουν" με την ίδια συνταγή που είχε υπογράψει και ο Γιώργος Παπανδρέου» και ζήτησε την κατάργηση του μνημονίου «τώρα», χωρίς όμως να λέει πώς θα γίνει αυτό, χωρίς ρήξη με την ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο. Με στόχο να αθωώσει τη ντόπια πλουτοκρατία για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο τσάκισμα του λαού, καταλόγισε υποτέλεια στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο Α. Σαμαράς πήγε στην Α. Μέρκελ και «γονυπετής ζήτησε συγγνώμη που ήταν αντιμνημονιακός και την εκλιπαρούσε να τον λυπηθεί».

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ είπε ότι «δεν πρόκειται να συνεργαστώ, ούτε νεκρός, με τον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο», αλλά ευχήθηκε «να δοθεί η δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας» με άλλα κόμματα, διευκρινίζοντας ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα θέματα συμφωνούν και σε άλλα διαφωνούν. Κατά τα άλλα, ο Π. Καμμένος είπε ότι σε περίπτωση που δεν περάσει στη Βουλή η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο, το κόμμα του «θα συγκεντρώσει υπογραφές από τους πολίτες», κλιμακώνοντας τον αποπροσανατολισμό σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ