Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να «σπάσει» η αναμονή και η ηττοπάθεια

Την ανάγκη να σπάσει το κλίμα αναμονής και ηττοπάθειας που συντονισμένα καλλιεργούν εργοδοσία - συγκυβέρνηση κι εργατοπατέρες, αναδεικνύουν οι παρεμβάσεις που οργανώνονται σε διάφορους κλάδους με στόχο την προετοιμασία γενικής απεργίας.

Οι μεγαλοβιομήχανοι εφορμούν, για να τσακίσουν κάθε κατάκτηση που συλλογικά κατέκτησαν οι εργάτες, αφού η «ανάκαμψη» της οικονομίας απαιτούν κατακόρυφη πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης. Η σφοδρότητα της επίθεσης μεταφέρθηκε σε σύσκεψη που έκανε πρόσφατα το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής. Τελευταίο παράδειγμα στον όμιλο Σαράντη στην Ξάνθη, όπου η εργοδοσία προχωρά σε νέες μειώσεις μισθών κατά 15%, οι οποίες προστίθενται στις μειώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρό. Στην ELBISCO έκοψε το σάντουιτς που μέχρι πρότινος έδινε στους εργαζόμενους. Στην CRETA FARM, η εργοδοσία απέλυσε πρωτοπόρους εργάτες και έστησε επιχειρησιακό σωματείο, το οποίο υπέγραψε μειώσεις μισθών, που έφτασαν στο ...30%. «Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε απάντηση, να φρενάρουμε τα μέτρα», ήταν η κοινή διαπίστωση των συνδικαλιστών, με στόχο να οργανωθούν παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, γενικές συνελεύσεις οι οποίες και θα αποφασίζουν γενική απεργία. Σε αυτό πλαίσιο το Συνδικάτο, θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη, στις 6 μ. μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ, Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη).

Την ίδια στιγμή, νέες αποφάσεις που καλούν σε γενική απεργία πήραν: το Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ). Το σωματείο της ΕΒΓΑ. Ο Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ) Πανεπιστημίου Αθηνών και καλεί την Ομοσπονδία ΕΤΕΠ και όλους τους Συλλόγους ΕΤΕΠ να πάρουν αντίστοιχη απόφαση. Ακόμα, 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης του νέων βάρβαρων μέτρων αποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Αποφάσεις για απεργία πήραν ακόμα οι ΕΛΜΕ Β' Δωδεκανήσου, Καρδίτσας, Α' Μεσσηνίας, Φωκίδας, Ε' Αθήνας, Ε' Ανατολικής Αττικής και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Σαλαμίνας, Λήμνου, Ηρακλείου Κρήτης, Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων.

Εντείνονται οι προετοιμασίες

Στην προετοιμασία της γενικής απεργίας εντάσσονται και μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις που προετοιμάζονται σε διάφορες περιοχές και κλάδους, βεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει «επιμέρους» ζήτημα που να μην αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει ο πανεργατικός ταξικός ξεσηκωμός. Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη:

Η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ διοργανώνει πικετοφορία στις 7 μ.μ. που θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο.

Το Εργατικό Κέντρο Βόνιτσας - Λευκάδας, οργανώνει σύσκεψη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

  • Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, η Εργοστασιακή Επιτροπή του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής της ΝΟΥΝΟΥ, προχωρά σε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, στις 12 το μεσημέρι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ