Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ LAFARGE
Εκ περιτροπής εργασία στη Χαλκίδα

Την πρόθεσή της να εφαρμόσει εκ περιτροπής εργασία δύο μέρες τη βδομάδα ή δύο βδομάδες το μήνα, γνωστοποίησε πριν λίγες μέρες η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής (μέλος το ομίλου «Lafarge») στην Ενωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας (το επιχειρησιακό σωματείο της επιχείρησης).

Του νέου αντεργατικού σχεδιασμού έχει προηγηθεί η μείωση των μισθών που επέβαλε μονομερώς η εργοδοσία το Μάη και τον Ιούνη, φέτος. Η μεσοσταθμική μείωση των μισθών - σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών - φθάνει το 11% (για ένα μέρος των εργαζομένων φθάνει και το 15%).

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Μετά την απαξίωση του εργοστασίου και το χτύπημα της παραγωγικής δραστηριότητας, με την καθιέρωση της μονοβάρδιας, ήρθε η πρόταση της εργοδοσίας για "καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας για το προσωπικό του εργοστασίου από 1 Οκτωβρίου του 2012". Η πολυεθνική "Lafarge" ξεδιπλώνει το ίδιο σχέδιο που καθημερινά διατυπώνουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό. Διάλυση όποιου δικαιώματος έχει απομείνει ώστε να γίνουν επενδύσεις και να έρθει η ανάπτυξη».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει τη δεδομένη στήριξή της στους εργαζόμενους των τσιμέντων και τονίζει πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη η εργατική τάξη να δίνει ενιαία απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ