Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Οι γονείς να μετατρέψουν την απελπισία σε συλλογικό αγώνα

Πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, το στίγμα και της φετινής σχολικής χρονιάς δίνει η τραγική απουσία δημόσιας και δωρεάν ειδικής αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, σ' όλη τη χώρα, ώστε κάθε ανάπηρο παιδί να έχει το δικό του σχολείο, αλλά και η έλλειψη ενός ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Χθες αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, της Λαϊκής Επιτροπής και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έδωσε δυναμικό «παρών» στον αγιασμό του ειδικού ΕΕΕΕΚ και του ειδικού Γυμνάσιου Αγ. Δημητρίου, τα οποία συστεγάζονται. Κι εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες των παραπάνω φορέων, το πρόβλημα της μεταφοράς καλούνται να το λύσουν οι γονείς που θα πρέπει να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά στο σχολείο. Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Τ. Γιαννέζος, παραβρέθηκε και μίλησε για τις εξελίξεις στην ειδική αγωγή επισημαίνοντας ότι δεν είναι ξεκομμένες απ' τις εξελίξεις στην κοινωνία, από την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των αναπήρων των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Ενώ ο Γ. Βουτσινάς εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου, κάλεσε τους γονείς να μετατρέψουν την απελπισία τους σε οργανωμένο αγώνα, να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και της ΕΣΑΜΕΑ που είναι συνένοχες στο έγκλημα και χρόνια καλλιεργούσαν αυταπάτες.

Ανάλογες είναι η εικόνα και οι ελλείψεις σ' όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως η περίπτωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, στο οποίο πρέπει να λειτουργήσουν τα 14 τμήματα με το μισό προσωπικό και ο διευθυντής αναγκάστηκε να κάνει έκκληση σ' όσους γονείς μπορούν, να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, προκειμένου να είναι ασφαλή, λόγω του ότι δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η μεταφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ