Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΕΛΜΕ
Ψηφίσματα για δανειακές συμβάσεις και αξιολόγηση

Πολλές είναι οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν υιοθετήσει τα ψηφίσματα που έχουν προτείνει εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, αλλά και για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Σήμερα δημοσιεύουμε τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ από την Αττική.

Το ψήφισμα - κάλεσμα στα κόμματα της Βουλής, ώστε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων έχει υιοθετηθεί από τις παρακάτω ΕΛΜΕ: Πειραιά, Α' και Γ' Δυτικής Αττικής, Ε' Αθήνας, Δ' και Ε' Ανατολικής Αττικής, Νότιας Αθήνας. Επίσης, είναι απόφαση των παρακάτω Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Λιοσίων - Καματερού - Πετρούπολης «Δ. Γληνός», Πειραιά «Η πρόοδος», Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αθήνας «Αριστοτέλης», Ηλιούπολης, Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Αμαρουσίου, Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Θουκυδίδης», Π. Φαλήρου, Καλλιθέας, Καισαριανής - Βύρωνα - Παγκρατίου «Ρ. Ιμβριώτη», Μενιδίου «Σωκράτης». Τέλος, το ψήφισμα έχει υιοθετήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων».

Στην πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για αξιολόγηση στο Δημόσιο, μεταξύ άλλων σημειώνεται: «I. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ, Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα. II. Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.ά.). III. Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία».

Το ψήφισμα έχουν υιοθετήσει οι ΕΛΜΕ Α' και Γ' Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Ε' Αθήνας, Δ' και Ε' Ανατολικής Αττικής, Νότιας Αθήνας. Επίσης, είναι απόφαση των παρακάτω Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Λιοσίων - Καματερού - Πετρούπολης «Δ. Γληνός», Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αθήνας «Αριστοτέλης», Ηλιούπολης, Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Θουκυδίδης», Παλαιού Φαλήρου, Καισαριανής - Βύρωνα - Παγκρατίου «Ρ. Ιμβριώτη», Μενιδίου «Σωκράτης», Πειραιά «Η πρόοδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ