Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε εκ νέου κατάληψη των γραφείων της διεύθυνσης της μεταλλουργικής εταιρείας «ArcelorMittal» στην πόλη Φλοράνζ στη Γαλλία προχώρησε η επιτροπή αγώνα που έχουν συστήσει από κοινού όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων. Η κατάληψη έρχεται μετά από μία ακόμη άκαρπη συνάντηση με την κεντρική διεύθυνση του κολοσσού, σε παγκόσμιο επίπεδο, της μεταλλουργίας στο Παρίσι κατά την οποία δεν πήραν καμία ικανοποιητική απάντηση για το αν πρόκειται να τεθούν σε επαναλειτουργία οι δύο φούρνοι της εταιρείας στη Φλοράνζ ή τελικά θα παραταθεί επ' αόριστον η τεχνητή ανεργία στην οποία βρίσκονται περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η Κίνα ανακοίνωσε πως δίνει στη Νιγηρία δάνειο 1,1 δισ. δολαρίων με επιτόκιο μόλις 2,5% και διάρκεια αποπληρωμής 20 χρόνων για να τη βοηθήσει στην οικοδόμηση νέων αεροδρομίων, σιδηροδρομικών γραμμών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον θα αναλάβει ρόλο μεσολαβητού στις επόμενες συνομιλίες Βελιγραδίου - Πρίστινας στις οποίες θα συμμετέχουν ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο πρωθυπουργός των Κοσσοβάρων Αλβανών Χασίμ Θάτσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ