Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κώστας Νταλιάνης

Σκηνοθέτης

Συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ, γιατί, όταν ο κόσμος χάνεται, δε γίνεται η Τέχνη να χτενίζεται. Γιατί, σ' έναν κόσμο ταξικό δεν υπάρχει Τέχνη αταξική. Και όποιος υπερασπίζεται κάτι τέτοιο, έχει πάρει κιόλας την ταξική του θέση.

Ενώνουμε την καλλιτεχνική μας φωνή, με τη φωνή και τον αγώνα ενός συνειδητού, αγωνιστικού κομματιού της νεολαίας, για την ανατροπή αυτού του σάπιου, παρακμασμένου συστήματος που προσπαθεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια νέα βαρβαρότητα.

Τραγουδάμε τα τραγούδια και τους στίχους του πιο πολιτικού συγγραφέα του 20ού αιώνα. Του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Αυτού του μεγάλου, γνωστού - άγνωστου συγγραφέα, ποιητή, δημιουργού, για τον οποίο φρόντισε, όσο μπορούσε, η αστική προπαγάνδα να σπείρει τη σύγχυση, κι ως ένα σημείο τα κατάφερε.

Πολλοί νομίζουν, λαθεμένα, ότι το να κάνεις Πολιτική Τέχνη είναι κάτι άχαρο και αντικαλλιτεχνικό, κάτι χωρίς ομορφιά, χωρίς συγκίνηση, χωρίς αισθήματα, χωρίς χιούμορ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε το αντίθετο. Σας περιμένουμε, σήμερα Παρασκευή στις 9.30, στο Φεστιβάλ, για να το διαπιστώσουμε μαζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ