Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Σικιαρίδειου Ιδρύματος

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση εξασφάλιση της λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους γονείς απαιτεί το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προχτές η βουλευτής του Λιάνα Κανέλλη προς τους υπουργούς Εργασίας και Παιδείας. Στην Ερώτηση σημειώνει:

«

Η σχολική χρονιά έχει αρχίσει εδώ και μια εβδομάδα και τα περισσότερα ειδικά σχολεία υπολειτουργούν ή δεν έχουν ανοίξει ακόμα, γιατί λόγω της υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης μιας σειράς λειτουργιών τους, όπως η μεταφορά, οι μαθητές ή αδυνατούν να φτάσουν στο σχολείο ή κι αν μπορούν να φτάσουν στο σχολείο τους δεν υπάρχει το αναγκαίο εκπαιδευτικό και ειδικό υποστηρικτικό προσωπικό.

Ενα από αυτά τα ειδικά σχολεία που δεν έχουν ανοίξει είναι το Σικιαρίδειο για 200 παιδιά με νοητική υστέρηση. Οι γονείς ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Ιδρύματος εγγράφως 2 φορές ότι αδυνατεί να λειτουργήσει το ίδρυμα λόγω της περιορισμένης χρηματοδότησης από πλευράς του Υπουργείου. Ενώ στη συγκέντρωση γονέων που κάλεσε η διοίκηση, στους γονείς τέθηκε το εκβιαστικό δίλημμα ή να καταβάλουν στο ίδρυμα το επίδομα του παιδιού τους ή να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι τους και το ίδρυμα να μείνει κλειστό.

Η παραπάνω κατάσταση είναι ένα ακόμα βήμα χειροτέρευσης των όρων εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία στη χώρα μας και παραπέρα ιδιωτικοποίησής της, μιας και όλο και περισσότερο είτε με τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είτε με τις προηγούμενες καλούνται οι γονείς να πληρώνουν από την τσέπη του όπως για τροφεία στα ειδικά σχολεία, αλλά και φάρμακα και θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι οικογένειες από τα εργατικά λαϊκά στρώματα έχουν πληγεί βάναυσα από τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων που έχουν συνδιαμορφώσει κατά απαίτηση του κεφαλαίου με την ΤΡΟΙΚΑ και την ΕΕ».

Το ΚΚΕ ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ούτως ώστε άμεσα να αντιμετωπισθούν με τη μορφή του κατεπείγοντος τα παραπάνω προβλήματα και πιο συγκεκριμένα:

  • Να εξασφαλισθεί η κανονική λειτουργία του Σικιαρίδειου Ιδρύματος χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών με ανάκληση όλων των απολύσεων, με 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση ένταξή του στο Δημόσιο.
  • Να λυθεί με μόνιμο και ασφαλή τρόπο, με δημόσια μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό το θέμα της μεταφοράς των παιδιών και να στελεχωθούν άμεσα με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλα τα ειδικά σχολεία.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία που καταβάλλουν οι γονείς στα ιδιωτικού δικαίου κέντρα ειδικής αγωγής και να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται για μήνες στους εργαζόμενους των κέντρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ