Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Στη Λευκωσία η φετινή συνάντηση

Το τριήμερο 21-23 Σεπτέμβρη

Μετά τη Μυτιλήνη και την Κωνσταντινούπολη, τη σκυτάλη των τριμερών Συναντήσεων των Κινημάτων Ειρήνης Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας, φέτος παίρνει η μοιρασμένη Λευκωσία. Τη Συνάντηση, ξεκινάει αύριο Παρασκευή με διάφορες εκδηλώσεις θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, φιλοξενεί το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης.

Το πρόγραμμα της Συνάντησης περιλαμβάνει:

Αύριο Παρασκευή 21/9

-- 6 μ.μ.: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων έξω από τη Βρετανική Υπατη Αρμοστεία.

-- 7 μ.μ.: Μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση υπό την αιγίδα του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Στ. Στεφάνου, στο δημόσιο κήπο Λευκωσίας, πίσω από την Κυπριακή Βουλή. Θα περιλαμβάνει μουσική, χορό και τραγούδι από τον Κούλλη Θεοδώρου, τον Ισμαήλ Χακκί, το DANCE FOR PEACE και άλλους καλλιτέχνες.

Το Σάββατο 22/9

-- 10 π.μ.: Ημερίδα στην αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου με θέμα «Ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ο αγώνας των λαών για ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής». Εισηγητές από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, την Τουρκική Επιτροπή Ειρήνης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, το Συριακό Συμβούλιο Ειρήνης και την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Την Κυριακή 23/9

-- 9 π.μ.: Η τριμερής συνάντηση των Επιτροπών Ειρήνης στα γραφεία της Ενωσης Κυπρίων Αγροτών στη Λευκωσία. Θα συμμετέχουν από την ΕΕΔΥΕ ο αντιπρόεδρος της Νίκος Ζώκας και οι Γιώργος Χαβατζάς και Γιώργος Φραγκιουδάκης, μέλη του Εθνικού Συμβούλιου. Από την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας, ο Αϊντεμίρ Γκιλέρ, συντονιστής. Από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας. Από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης ο Γιαννάλης Σκορδής, πρόεδρος, ο Χρίστος Κουρτελλάρης, Γενικός Γραμματέας και Αμπντουλάχ Κορκμαχζάν, μέλος της Γραμματείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ