Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ
Κατήγγειλε «εθνική κάθαρση» από το Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί με τους εποικισμούς, το τείχος, την αφαίρεση γης προσπαθούν να στραγγαλίσουν τον παλαιστινιακό λαό
Οι Ισραηλινοί με τους εποικισμούς, το τείχος, την αφαίρεση γης προσπαθούν να στραγγαλίσουν τον παλαιστινιακό λαό
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

«Πρόκειται για εκστρατεία εθνικής κάθαρσης από το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων μέσω της κατεδάφισης των σπιτιών τους», τόνισε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατά την ομιλία του από το βήμα της 67ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καταγγέλοντας την πολιτική κάθαρσης του Ισραήλ που συνεχίζεται μέσω της επέκτασης των εποικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967 και έκτοτε συνεχίζει την επεκτατική του πολιτική. Παράλληλα, ο Μαχμούντ Αμπάς επανέλαβε το αίτημα για πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για νόμιμο δικαίωμά μας για την «απόκτηση καθεστώτος πλήρους μέλους για την Παλαιστίνη». Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία που η Παλαιστινιακή Αρχή θα ζητήσει να ψηφίσει για το ζήτημα το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η αναγνώριση θα αφορά τα σύνορα του 1967, επανέλαβε ο Αμπάς και πρόσθεσε ότι για τους Παλαιστίνιους θα είναι προϋπόθεση για να ξαναγυρίσουν στις συνομιλίες οι οποίες έχουν διακοπεί από το φθινόπωρο του 2010 και ουσιαστικά από το 2008.

Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης τον Αμπάς αναμενόταν να διαδεχθεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, που αναμενόταν να θέσει τελεσίγραφο προς το Ιράν για τον τερματισμό του πυρηνικού του προγράμματος, το οποίο αν δεν τηρηθεί θα θέσει τη χώρα υπό την απειλή στρατιωτικής επίθεσης, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο που επικαλείται το «Ρόιτερς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ