Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεύτερη συνάντηση μέσα σε ένα 10ήμερο

Τη δεύτερη συνάντηση μέσα σε διάστημα δέκα ημερών είχε χτες η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρονται αποσπάσματα του διαλόγου μεταξύ Αν. Σαμαρά και του προέδρου της ΕΕΕ Θ. Βενιάμη. «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας είναι και ουσιαστικό και ηθικό το χρέος όλων να συμβάλουν στην προσπάθεια για την ανάκαμψη του τόπου» φέρεται να ανέφερε ο πρωθυπουργός και ο εφοπλιστής απάντησε: «Πρέπει να ξέρετε ότι ο εφοπλιστικός κόσμος, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και τη μοναδική ευκαιρία που έχει η χώρα να ανακάμψει και να αναπτυχθεί, ανταποκρίνεται πλήρως στις προκλήσεις, δηλώνει παρών και συμβάλει στην προσπάθεια μέσα από τα φορολογικά έσοδα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Βέβαια, δε δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις για τα περί «φορολογικών εσόδων», όταν είναι πασίγνωστο ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν δεκάρα για φόρους. Επιπλέον, όπως διαρρέεται, αυτό που συζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης ήταν πώς θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί ο φορολογικός παράδεισος υπέρ των εφοπλιστών και άλλα παρόμοια. Ακόμα, βασικό ζήτημα είναι μεταξύ άλλων να δημιουργηθεί το κατάλληλο «ευνοϊκό» περιβάλλον για «επενδύσεις», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

Πάντως, πριν λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση πληροφορίες για το φορολογικό καθεστώς των εφοπλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ