Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Καμιά δέσμευση για όσους απειλούνται με διαγραφή

Δεν έγιναν τα εκπαιδευτικά τους ταξίδια, χωρίς δική τους ευθύνη. Συζητήθηκε χτες στη Βουλή σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

«Στον Καιάδα» ετοιμάζεται να πετάξει το υπουργείο Ναυτιλίας εκατοντάδες σπουδαστές των ναυτικών σχολών που απειλούνται με διαγραφή, επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν (χωρίς δική τους ευθύνη) τα προβλεπόμενα ταξίδια σε εμπορικά πλοία. Αυτό προέκυψε από την απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μουσουρούλης στην Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου. Η βουλευτής του Κόμματος ζήτησε να μη διαγραφεί ούτε ένας σπουδαστής, απαιτώντας μάλιστα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις επιδοτήσεις που λαμβάνονται από την ΕΕ στο όνομα των σπουδαστών.

Χαρακτηριστικά ο Κ. Μουσουρούλης, απαντώντας για το ενδεχόμενο διαγραφών, ανέφερε αόριστα ότι «προσπαθούμε να γίνουν τα ταξίδια και τα παιδιά να συνεχίσουν», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις εκπαιδευτικών ταξιδιών γιατί αυτό θα υπονόμευε την αξιοπιστία των σχολών. Επιπρόσθετα για την κατάσταση στις σχολές δήλωσε ότι «υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και προβλήματα οργάνωσης καθώς και προβλήματα υποδομών» και «δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε προσλήψεις μονίμων καθηγητών». Μάλιστα προανήγγειλε αλλαγές στη δομή λειτουργίας των σχολών αναφέροντας πως «υπάρχουν διεθνείς υποχρεώσεις που πασχίζουμε να εξυπηρετήσουμε με τις αναδιαρθρώσεις που επιχειρούμε».

Εντονη ήταν η αντίδραση της Δ. Μανωλάκου η οποία τόνισε ότι «δεν μου απαντήσατε στο κύριο ζήτημα: Οσοι από τους σπουδαστές δεν έκαναν τα εκπαιδευτικά ταξίδια όχι με δική τους υπαιτιότητα θα διαγραφούν;» προσθέτοντας ότι «οφείλετε να πάρετε μέτρα ώστε κανένα παιδί να μη διαγραφεί». Οπως είπε, απαιτούνται «μέτρα για να μην πάνε χαμένα τα χρόνια, τα λεφτά που ξόδεψαν και ο κόπος που έκαναν» ζητώντας «να εξασφαλίσετε την συνέχιση των σπουδών τους. Αλλιώς είστε υπόλογος».

Σημειώνουμε ότι η ευθύνη για τη θέσπιση συμβάσεων προκειμένου να γίνονται τα εκπαιδευτικά ταξίδια ανήκει στους φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Ναυτιλίας. Η Δ. Μανωλάκου αναφέρθηκε και στην οικονομική πτυχή του θέματος προκαλώντας την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας: «Λέτε ότι υπάρχουν προβλήματα. Ομως υπάρχει και μία ιεράρχηση για το πού θα κόψουμε και πού θα δώσουμε. Στις τράπεζες, τους... μπουκώνουμε με εκατομμύρια». Εθεσε μάλιστα το ερώτημα: «Τα χρήματα για τη ναυτική εκπαίδευση από πόρους της ΕΕ πόσα είναι; Πού και πώς τα κατανέμετε; Σας τα ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία και δεν τους δίνετε τα στοιχεία» τονίζοντας «κάθε σπουδαστής επιδοτείται με 1.000 ευρώ το μήνα. Ποιος τα παίρνει;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ