Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγωνιστικός αναβρασμός ενάντια στη σφαγή των μισθών

Σε ανοιχτή σύσκεψη καλεί σήμερα το κλαδικό συνδικάτο στις 5 μ.μ. στο «Νοβοτέλ»

Από την παναττική απεργία στις 12 Σεπτέμβρη
Από την παναττική απεργία στις 12 Σεπτέμβρη
Μάχη ενάντια στη σφαγή των μισθών τους, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων, που θα βάζουν φρένο στην επιθετικότητα των εργοδοτών, δίνουν οι εργαζόμενοι σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας. Με στόχο την οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα τους η κεντρική διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σήμερα σε ανοιχτή σύσκεψη τα σωματεία της Αθήνας στις 5 το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Νοβοτέλ».

Ηδη, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» διανύουν σήμερα τη 10η μέρα απεργίας. Συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό τους σωματείο δίνουν τον απεργιακό τους αγώνα αποφασισμένοι να μετατρέψουν σε κενό γράμμα την κατάπτυστη «συμφωνία» των ξενοδόχων και της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) για μείωση των μισθών τους σε ποσοστό 15%, που η εργοδοσία του ξενοδοχείου έβαλε σε εφαρμογή.

Ανάλογη πορεία χαράζουν και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία «Λίδρα Μάριοτ» και «Μετροπόλιταν». Χτες, η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Λίδρα Μάριοτ» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε ότι βάζει σε εφαρμογή τις μειώσεις σε ποσοστό 15%, ενώ για τις ειδικότητες που δεν υπάγονται στη σύμβαση θα ισχύσει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι σταμάτησαν τη δουλειά και σύσσωμοι συγκεντρώθηκαν στο «λόμπι» του ξενοδοχείου. Σε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή απαίτησαν να μη γίνει καμία μείωση στους μισθούς τουλάχιστον για το Σεπτέμβρη και άμεσα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για σύμβαση χωρίς μειώσεις.

Ο γενικός διευθυντής δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί και μετά από διαβουλεύσεις με την εργοδοσία θα απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων σήμερα στις 2 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν χτες σε Γενική Συνέλευση, όπου εξουσιοδότησαν το ΔΣ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα στις 3 μ.μ. θα προχωρήσουν εκ νέου σε Γενική Συνέλευση.

Στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την απόφασή της για επιβολή μειώσεων στους μισθούς σε ποσοστό 9,5% και για τους νεοπροσλαμβανόμενους 15%. Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου για να αποφασίσει τη μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν σήμερα στην Αττική (2012-09-12 00:00:00.0)
Σημαντική αναμέτρηση με την εργοδοσία (2012-05-24 00:00:00.0)
Σάλπισμα καθολικής αντεπίθεσης (2011-11-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-11-04 00:00:00.0)
Επίθεση με κυβερνητικές πλάτες (2009-12-04 00:00:00.0)
Δεκανίκια στην προώθηση των εργοδοτικών αξιώσεων (2006-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ