Τετάρτη 14 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΔΕΕ
«Αυτοτελής διαδικασία ο συντονισμός των ΕΛΜΕ»

Από την τελευταία κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας που διοργάνωσαν οι ΕΛΜΕ της Αττικής
Από την τελευταία κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας που διοργάνωσαν οι ΕΛΜΕ της Αττικής
Τα νέα δεδομένα στο θέμα του «πόθεν έσχες» των δημοσίων υπαλλήλων απασχόλησαν τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ πρότεινε να παρθεί απόφαση με βάση τρεις άξονες, δηλαδή να επιδοκιμάζονται οι εκπαιδευτικοί που δεν υπέκυψαν στον κυβερνητικό αυταρχισμό, να καταγγέλλεται ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και, τέλος, ο εκπαιδευτικός να καταθέσει ως απολογία, στην περίπτωση που θα κληθεί ατομικά, την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ βάσει της οποίας και ενήργησε.

Οπως καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, «κατά τη συζήτηση προέκυψε μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, αφού μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ (από την ΠΑΣΠ) παραβίασε την απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για το πόθεν έσχες. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καταγγέλλει αυτή τη συμπεριφορά, η οποία καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικής δράσης».

Στη χτεσινή συνεδρίαση τέθηκε και πάλι από τη Συνεργασία και την Παρέμβαση το θέμα τη διαμόρφωσης εισήγησης. «Οι δύο αυτές δυνάμεις συνεχίζουν, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια για οργάνωση ουσιαστικών αγώνων, το παιχνίδι της χρέωσης για τη μη ύπαρξη εισήγησης και ταυτόχρονα επιδιώκουν να καπελώσουν από τα πάνω το συντονισμό των ΕΛΜΕ και κάθε κίνηση από τα κάτω», καταγγέλλει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ και συνεχίζει: «Επανειλημμένα προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το συντονισμό των ΕΛΜΕ ως άλλοθι για τη συμμετοχή τους στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΛΜΕ. Ιδιαίτερα η Παρέμβαση συνεχίζει «να πατάει σε δύο βάρκες και με τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, υπονομεύοντας έτσι το συντονισμό, και με το συντονισμό των ΕΛΜΕ, πιέζοντας δήθεν την ΟΛΜΕ» και καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια αποκατάστασης της χαμένης αξιοπιστίας της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ τονίζει ότι ο συντονισμός των ΕΛΜΕ είναι μια αυτοτελής διαδικασία με προοπτική και δεν εκχωρεί την αυτοτέλειά του σε κανέναν».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Σχετικά με την εφαρμογή της νέας εγκυκλίου που αφορά το «πόθεν έσχες» των δημοσίων υπαλλήλων το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων» και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να ενημερώσουν αμέσως την ΟΛΜΕ στην πρώτη ενεργοποίηση της νέας εγκυκλίου και καλεί και τους προϊσταμένους των Γραφείων και Διευθύνσεων ΔΕ «να αρνηθούν να παίξουν το ρόλο του ανακριτή και θα έχουν γι' αυτό την πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη της ΟΛΜΕ». Δηλώνει επίσης ότι, σε περίπτωση εφαρμογής της σχετικής εγκυκλίου, θα προχωρήσει αμέσως στην κήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τα ΔΣ των ΕΛΜΕ, τις υπόλοιπες Δημοσιοϋπαλληλικές Οργανώσεις και την ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ