Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είπε όχι στην έκδοση Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα

Τη μη έκδοση του 53χρονου Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Nevzat Kalayci, στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι τουρκικές αρχές ζητούσαν την έκδοσή του με την κατηγορία της συμμετοχής σε «τρομοκρατική» οργάνωση. Ο 53χρονος συνελήφθη στις 7 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και από τότε κρατούνταν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», με κοινή ανακοίνωσή τους, ζητούσαν να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο Τούρκος συνδικαλιστής Nevzat Kalayci και να αφεθεί ελεύθερος.

Μεταξύ άλλων σημείωναν: «Ο Nevzat Kalayci συμμετείχε στους συνδικαλιστικούς αγώνες στην Τουρκία. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στα "λευκά κελιά", όπου πήρε μέρος στις απεργίες πείνας για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Εξαιτίας αυτών κλονίστηκε σοβαρά η ψυχική υγεία του και αποφυλακίστηκε προσωρινά.

Εδώ και 7 χρόνια ζει στη χώρα μας, όπου κατέφυγε ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η εξέταση του αιτήματός του εκκρεμεί ακόμη. Η σοβαρή βλάβη της υγείας του έχει διαπιστωθεί με ιατρικές γνωματεύσεις δημόσιων νοσοκομείων, τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα.

Εάν εκδοθεί στην Τουρκία, είναι βέβαιο ότι θα φυλακιστεί ξανά και θα υποστεί νέα βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση, που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κλονισμένη υγεία του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ