Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση μηχανικών για το Ασφαλιστικό

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι μηχανικοί διαδήλωσαν χτες το πρωί για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, στην κινητοποίηση και στάση εργασίας που οργάνωσαν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το ΣΕΤΗΠ, το ΣΕΕΝ, οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών.

Με αιχμές την άμεση μείωση των εισφορών, την κάλυψη των ανέργων, την άμεση απόσυρση των αντιασφαλιστικών νόμων και της καλοκαιρινής κυβερνητικής απόφασης που εκτοξεύει τις ασφαλιστικές εισφορές σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς στα 425 ευρώ το μήνα για ασφαλισμένο 10ετίας, και την αποτροπή της νέας ληστείας των αποθεματικών του Ταμείου, οι ταξικές δυνάμεις διαδήλωσαν με κυρίαρχο σύνθημα: «Ανατροπή των σχεδίων ΕΕ - μονοπωλίων». Βασικοί άξονες του πλαισίου διεκδίκησης του δημόσιου καθολικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, η απόσυρση του Ταμείου από το χρηματιστήριο και την Τράπεζα Αττικής, η κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ και κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας, όπου συνενώθηκε με την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών που διαδήλωνε για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των υγειονομικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, αναμασώντας το γνωστό κυβερνητικό επιχείρημα περί «ανάγκης σωτηρίας του έθνους», αρνήθηκε ακόμα και ως προοπτική τη μείωση των εισφορών, ενώ επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να κλιμακώσει περαιτέρω την επίθεσή της στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων μηχανικών, με νέο άξονα επίθεσης τη σχεδιαζόμενη υφαρπαγή των αποθεματικών του κλάδου Υγείας του ΕΤΑΑ, του ενιαίου ταμείου Μηχανικών, Υγειονομικών και Δικηγόρων.

Μετά τη συνάντηση, αντιπρόσωποι των διαδηλωτών δήλωσαν ότι στην κλιμάκωση της επίθεσης οι εργαζόμενοι μηχανικοί θα απαντήσουν με οργάνωση της αντεπίθεσής τους μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της πολιτικής ΕΕ - μονοπωλίων που εφαρμόζει η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στηλίτευσαν την προκλητική υπονόμευση της κινητοποίησης εκ μέρους της διοίκησης της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, του συνδικαλιστικού φορέα των μηχανικών του Δημοσίου, που δε δέχτηκε ούτε καν να συγκληθεί για να συζητήσει τη συμμετοχή των δημόσιων υπαλλήλων μηχανικών στην κινητοποίηση. Τέλος, κάλεσαν σε νέο αγωνιστικό ραντεβού συμμετοχής και διοργάνωσης της νέας πανελλαδικής απεργίας στην οποία ήδη καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ