Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παρεμβάσεις για ιδιωτικοποίηση διαχείρισης απορριμμάτων

Δύο νέες παρεμβάσεις έγιναν χτες από την κυβέρνηση για την επιτάχυνση του αντιλαϊκού και αντιπεριβαλλοντικού σχεδιασμού της παράδοσης στο κεφάλαιο του συνολικού αντικειμένου της διαχείρισης των απορριμμάτων (επεξεργασία και διάθεση) σε όλη τη χώρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτης με μια πρώτη επιστολή προς τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας ζητά να ενεργοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην κατεύθυνση προώθησης της υλοποίησης έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Συγκεκριμένα, τους ζητά να του αποστείλουν μέχρι τις 10 Οκτώβρη στοιχεία για το σημείο που βρίσκεται η ωρίμανση και υλοποίηση των υπολειπόμενων υποδομών που προβλέπονται στους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), καθώς και των λύσεων της μεταβατικής περιόδου.

Με δεύτερη επιστολή του ο υπουργός ζητά από τους δήμους ενημέρωση μέχρι τις 12 Οκτώβρη για την πρόοδο των ενεργειών τους για τη διακοπή λειτουργίας και αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), τις τυχόν εμπλοκές που έχουν παρουσιαστεί, καθώς και το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ενεργειών και έργων. Στην επιστολή του μάλιστα απειλεί πως αν δεν προχωρήσουν στις ενέργειες αυτές (ουσιαστικά στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης) θα χρεωθούν οι ίδιοι και οι δημότες τους τα τυχόν πρόστιμα που θα επιβληθούν από την ΕΕ για την καθυστέρηση υλοποίησης του αντιλαϊκού σχεδιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ