Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΣΦΑ

Το συνολικό ζήτημα των συνεπειών από την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, έθεσε η αντιπροσωπεία του Κόμματος

Συνάντηση του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΣΦΑ, στην οποία συμμετείχαν οι Απόστολος Θάνος, Σωτήρης Βεγίρης, Δώρα Καββαδία, Γεώργιος Βεργόπουλος και Γεώργιος Στεργίου πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων συζήτησαν για τις συνέπειες της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας, και τα στελέχη του ΚΚΕ Ηλία Σταμέλο, Ναυσικά Τόλια και Ηλία Τσιμπουκάκη. Αναφέρθηκαν στη σημασία των δραστηριοτήτων του ΔΕΣΦΑ, σχετικά με τη μεταφορά και την προσωρινή αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου και στα εργασιακά τους προβλήματα που οξύνονται.

Ο Μ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το ΚΚΕ εναντιώνεται συνολικά στην πολιτική «απελευθέρωσης» του τομέα Ενέργειας που προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της άρχουσας τάξης και δεν αποπροσανατολίζει με άσφαιρη κριτική που περιορίζεται στο τίμημα και στους όρους ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Ανέφερε ότι οι σοβαρές αρνητικές συνέπειες δεν αφορούν μόνο στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, αλλά επεκτείνονται στην επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης και σε κρίσιμα ζητήματα του ενεργειακού σχεδιασμού απ' τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών, όπως η επέκταση και η συντήρηση του εγχώριου δικτύου μεταφοράς ενέργειας, το πλαίσιο εξόρυξης εγχώριων ενεργειακών κοιτασμάτων, η επίδραση στο κόστος ηλεκτροπαραγωγής, στις εισαγωγές καυσίμων και στα σχέδια διέλευσης απ' την Ελλάδα διεθνών αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια, τόνισε την όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και οδών μεταφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής. Ανέδειξε, επίσης, τη δυνατότητα συνδυασμένης ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, την οποία διασφαλίζει η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας της λαϊκής εξουσίας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι θα κλιμακωθούν οι παρεμβάσεις στη Βουλή και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στην «απελευθέρωση» του τομέα Ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Επανέλαβε τη σημασία ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και συντονισμού όλων των κλάδων για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ