Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Κοινή πάλη ενάντια στη φοροεπιδρομή

Στις 10 του Οκτώβρη συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εφορίες σε όλη τη χώρα

Αγωνιστική απάντηση στη φοροεπιδρομή που προωθεί η κυβέρνηση θα δώσουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, την ερχόμενη Τετάρτη, 10 του Οκτώβρη, με τις συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εφορίες σε όλη τη χώρα, που διοργανώνουν ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους για την κινητοποίηση, επισημαίνουν ότι «η νέα τρικομματική κυβέρνηση προχωράει στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων που αποφάσισαν οι προηγούμενες μαζί με την τρόικα και την ΕΕ, παρά τις κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις περί αναδιαπραγμάτευσης και ελάφρυνσης των μέτρων. Πριν προλάβουμε να πληρώσουμε τους περσινούς φόρους και τα χαράτσια, ήρθαν τα παραφουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας. Η μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, η λεγόμενη εισφορά αλληλεγγύης, το νέο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και το τέλος επιτηδεύματος έφθασαν τους φόρους που μας χρέωσαν σε ιλιγγιώδη ποσά. Με τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση, που όλοι υπόσχονται ότι θα καταργήσουν αλλά συνεχίζουν να τον εισπράττουν, ακριβαίνουν τη διατροφή και επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας των μαγαζιών. Οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης διογκώθηκαν. Ολο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να προμηθευτούν καύσιμα για το χειμώνα».

«Η επίθεση δεν έχει τελειωμό», δηλώνουν ΠΑΜΕ και ΠΑΣΕΒΕ και προσθέτουν ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε. Δώσαμε μια πρώτη απάντηση με τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και το κλείσιμο καταστημάτων στις 26 του Σεπτέμβρη. Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Μόνο με τον ενωμένο αγώνα μας μπορούμε σήμερα να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση. Αύριο, η κατάσταση για όλους θα είναι χειρότερη, αν δεν ξεσηκωθεί κύμα αντίστασης και οργανωμένου αγώνα για αναχαίτιση της άγριας επίθεσης που είναι σε εξέλιξη. Οσο συνεχίζεται η πολιτική που τα δίνει όλα στα μονοπώλια, που φορτώνει τα βάρη της οικονομικής κρίσης σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα».

Μοναδική διέξοδος, σημειώνουν, είναι η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων, η οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με το κοινό πλαίσιο πάλης με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. «Σε αυτόν το δρόμο καλούμε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν μετατραπεί σε χειροκροτητές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Καλούμε τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τις επιτροπές αγώνα σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, για να αποκρούσουμε τη φορολογική επίθεση. Καλούμε όλους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους να αντιδράσουν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τις ενώσεις, να δώσουν μαζικό και μαχητικό "παρών", με συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους εφορίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ