Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Συμφωνίες Βραζιλίας και Αργεντινής

Στον απόηχο των τοπικών εκλογών στη Βραζιλία, που σε πολλές περιπτώσεις θα κριθούν στο β' γύρο, ο υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας, Μέντες Ριμπέιρο Φίγιο και ο πρέσβης της Αργεντινής στη Βραζιλία, Λουίς Μαρία Κρέκλερ, υπέγραψαν συμφωνία για την πλήρη άρση όλων των περιορισμών στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές σε γεωργικά προϊόντα και κυρίως σε φρούτα και χοιρινό.

Το διμερές εμπόριο των δύο μεγάλων εταίρων των χωρών της Κοινής Αγοράς του Νότου - Mercosur έσπασαν κάθε ρεκόρ το 2011, φτάνοντας τα 39,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Βραζιλία να καταγράφει εμπορικό πλεόνασμα ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εντούτοις, οι εξαγωγές της Βραζιλίας προς την Αργεντινή, τον τρίτο της εμπορικό εταίρο μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, μειώθηκε κατά 20% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, εξαιτίας των περιορισμών και των αντιμέτρων που επέβαλε η Αργεντινή, με αποτέλεσμα να δει την αύξηση των εξαγωγών της κατά 7%. Οι περιορισμοί, πλέον, αίρονται καθώς οι ανάγκες της ενίσχυσης της θέσης τους στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα επικράτησαν, προς το παρόν, και επιβλήθηκε η «εναρμόνιση» των εμπορικών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ