Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΙΑΣΙΟ
Εκστρατεία ενημέρωσης για τη γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ

«Δε θα τους αφήσουμε να μας κλείσουν το δρόμο της αναβάθμισης και της προόδου. Οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ δε θα γίνουν γιατί δεν τις αποδέχεται ολόκληρη η κοινωνία του Θριασίου».

Με το σύνθημα αυτό η Επιτροπή Αγώνα και οι κάτοικοι εξορμούν αύριο το βράδυ στα διόδια της Ελευσίνας, προκειμένου να ενημερώσουν τους διερχόμενους οδηγούς του Λεκανοπεδίου για το σοβαρότατο θέμα της σχεδιαζόμενης γιγάντωσης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ. Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες νέα μεγάλη κινητοποίηση.

Οπως σημειώνει σε χτεσινή της ανακοίνωση, «η πρωτοφανής κινητοποίηση των κατοίκων, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Θριασίου, έτσι όπως εκφράστηκε τη Μέρα Διαμαρτυρίας (8 του Μάρτη), κατά την οποία παρέμειναν κλειστές όλες οι Νομαρχιακές και Δημοτικές Υπηρεσίες, τα σχολεία και τα καταστήματα, στέλνει ένα ανυποχώρητο μήνυμα πάνδημης κατακραυγής προς κάθε αποδέκτη. Το Θριάσιο ολόκληρο έχει ξεσηκωθεί και απαιτεί ό,τι δικαιούται: Να αναβαθμιστεί και να ζήσει με ασφάλεια σε ένα βιώσιμο περιβάλλον!».

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:

  • Καλούμε την ΠΕΤΡΟΛΑ να αποσύρει αμέσως τα παράνομα και παράλογα σχέδια γιγάντωσης του διυλιστηρίου της.
  • Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις βαρύτατες ευθύνες που αναλαμβάνει και να μην προχωρήσει σε καμία αδειοδότηση της ΠΕΤΡΟΛΑ.
  • Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκη για οποιοδήποτε Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης συμβεί από δω και στο εξής στην περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ