Πέμπτη 15 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Εγκαίνια με αυξήσεις στα εισιτήρια

Ασθμαίνουσα η κυβέρνηση προχωρά στα εγκαίνια του αεροδρομίου Σπάτων, που έχουν οριστεί για τις 28 του Μάρτη, ενώ ήδη οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες αποφασίζουν αυξήσεις στα εισιτήρια 10 - 15%, μετακυλίοντας στον επιβάτη τα υπέρογκα τέλη χρήσης του ιδιωτικού αεροδρομίου.

Οπως έγινε γνωστό, μόλις χτες άρχισαν οι δοκιμές στα συστήματα αεροναυτιλίας και η ένταξή τους στο κεντρικό σύστημα ραντάρ «Παλλάς», ενώ ο πρόεδρος της «Ετζίαν - Κρόνους Αϊρλάινς», απαντώντας σε ερώτηση για τα αυξημένα τέλη του αεροδρομίου, είπε ότι «αναγκαστικά» η εταιρία θα τα μετακυλίσει στα εισιτήρια, προαναγγέλλοντας αυξήσεις από τις 29 Μάρτη, μεσοσταθμικά 10% με 15%. Ο ίδιος εκτίμησε ότι όλες οι εταιρίες θα κάνουν το ίδιο, επειδή ζημιώνονται από τα αυξημένα τέλη.

Στο μεταξύ, από την εταιρία του αεροδρομίου, ανακοινώθηκε ότι το αεροδρόμιο Σπάτων θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, την Τρίτη και την Τετάρτη, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ.

Η μετάβαση των ενδιαφερομένων θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία του ΟΑΣΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στους χώρους του κεντρικού αεροσταθμού και στην περιοχή κίνησης αεροσκαφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ