Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Κοκορομαχίας συνέχεια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοέμβρη, του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα της Νέας Υόρκης με ερωτήσεις «κοινού». Η «κοκορομαχία» ήταν ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και παραπλάνησης, για να κρυφτεί ότι πίσω από τη διαφορετική τακτική κρύβεται η ίδια στρατηγική, εξυπηρέτησης του κεφαλαίου. Οι αναλυτές αφιέρωσαν ώρες επί ωρών να βρουν τον «νικητή» του ντιμπέιτ που έγινε και εμφάνισαν ως τέτοιον τον Ομπάμα.

Η τηλεμαχία είχε δύο άξονες: την εξωτερική και εσωτερική πολιτική με τους δύο μονομάχους να πλειοδοτούν για τη «μεσαία τάξη». Ο Μιτ Ρόμνεϊ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα ότι οδηγεί τη χώρα στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα... υψηλό χρέος, συνεχή αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας. Ο Ομπάμα αντέταξε τα παραδείγματα της «διάσωσης» για τους καπιταλιστές της General Motors και της Chrysler και τις, υποτίθεται, «ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που σώθηκαν», θέσεις με τρομακτικές περικοπές στις αποδοχές και περιστολή δικαιωμάτων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν τεχνητά ακόμη περισσότερο, όταν στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της αιματηρής επίθεσης στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, που στοίχισε τη ζωή στον Αμερικανό πρέσβη και σε άλλους τρεις διπλωμάτες και ενώ λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ, η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, είχε αναλάβει προσωπικά την πολιτική ευθύνη για τα μέτρα ασφάλειας στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ. Η τρίτη - και τελευταία - τηλεμαχία των δύο υποψηφίων πριν τις εκλογές της 6ης Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου στη Φλόριντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ