Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ολα στο τραπέζι

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχουν σήμερα οι συνταξιούχοι

Τα σοβαρά προβλήματα, που ταλανίζουν τους απόμαχους της δουλιάς, εδώ και πολλά χρόνια και είναι απόρροια των αντισυνταξιουχικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν, θα εκθέσει αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου, στον πρωθυπουργό στην προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη, συνάντηση που θα έχουν μαζί του.

Οι συνταξιούχοι έχουν ήδη καταθέσει στην κυβέρνηση υπόμνημα με τα αιτήματά τους και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Ειδικότερα διεκδικούν: Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη και με το 80% της κάθε φορά Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αυξήσεις για το 2000 σε ποσοστό 10% για συντάξεις μέχρι 150.000 δρχ., ποσοστό 8% για συντάξεις 150 - 250 χιλ. δρχ. και ποσοστό 5% για συντάξεις πάνω από 250.000 δρχ. Αύξηση της κρατικής επιδότησης στα Ταμεία και εφαρμογή της τριμερούς συμμετοχής στα έσοδα των Ταμείων. Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 3 εκατομ. δρχ. και τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 δρχ. για τις συντάξεις μέχρι 250.000 δρχ., σαν επιστροφή μέρους των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα στο 10%. Μειωμένο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων κλπ.

Δίκαια χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου, τα αιτήματα των συνταξιούχων, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απόμαχους της δουλιάς και καλεί τον πρωθυπουργό να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ