Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Συνεχίζουν αγωνιστικά

Δεν παρεμβαίνει κατά των απολύσεων η κυβέρνηση, συνεχίζουν σήμερα  οι εργαζόμενοι με νέα συγκέντρωση 

«Οχι στις απολύσεις. Οχι στη διάλυση της "Σόφτεξ".» Με αυτά τα συνθήματα, χθες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, όπου απαίτησαν την ακύρωση των απολύσεων επτά εργαζομένων, να σταματήσει η διάλυση της ΣΟΦΤΕΞ και να χαρακτηριστεί άκυρη η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της «Σόφτεξ» στο Βοτανικό και έκαναν πορεία στο υπουργείο Εργασίας, οπού συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα. Ο υφυπουργός αποποιήθηκε οποιωνδήποτε ευθυνών, καθώς, όπως είπε, ό,τι παρεμβάσεις μπορούσε να κάνει στη διεύθυνση του εργοστασίου τις έχει κάνει, ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή... επικοινωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης, που είναι το καθ' ύλην αρμόδιο για το θέμα της «Σόφτεξ».

«Εχουμε βαρεθεί να μας κάνουν μπαλάκι από τον έναν υπουργό στον άλλον για ακόμα μία φορά. Ο υφυπουργός αρκέστηκε να μας προτείνει να πάμε στο υπουργείο Ανάπτυξης και στα δικαστήρια, για να ακυρωθούν οι απολύσεις, ενώ την ίδια στιγμή μας λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις των εργοδοτών. Οι εργοδότες δηλαδή σ' αυτή τη χώρα είναι εντελώς ασύδοτοι», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Χρήστος Κατσούλιας, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στη «Σόφτεξ».

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους, αντιπροσωπείες από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και από την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου.

Η χθεσινή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της τετράωρης στάσης εργασίας ανά βάρδια, που έχει εξαγγείλει το σωματείο. Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίαςμ σήμερα θα γίνει εκ νέου συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ την Παρασκευή, στα πλαίσια πάλι τετράωρης στάσης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρίας και ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα στάση των εργαζομένων.

Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να λάβουν δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις, ενώ ζητεί και τη συμπαράσταση των σωματείων της Αθήνας, προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδια της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ