Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Συλλαλητήριο αντίστασης

Αύριο, στις 6.30 μμ, παμπατραϊκό συλλαλητήριο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Στο «πόδι» βρίσκονται αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Πάτρας, αποφασισμένοι να δώσουν δυναμική απάντηση στη λαίλαπα της ανεργίας και της καταστρατήγησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Μια απάντηση που παίρνει ιδιαίτερο χαρακτήρα λόγω της φιέστας που ετοιμάζει ο μηχανισμός του κυβερνητικού κόμματος ενόψει της Σαββατιάτικης επίσκεψης του Κ. Σημίτη στην Αχαΐα. Σε αντιδιαστολή, λοιπόν, με τις κυβερνητικές κορόνες περί «ανάπτυξης» της περιοχής, οι εργαζόμενοι της Πάτρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών, πραγματοποιούν παμπατραϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή 14 του Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Το συλλαλητήριο θα είναι η κλιμάκωση της δράσης των ταξικών δυνάμεων του εργατικού κινήματος της περιοχής, οι οποίες το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησαν καμπάνια ενημέρωσης για το πρόβλημα της ανεργίας, καθώς και μια σειρά παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στα πλαίσια αυτά, χτες εργαζόμενοι και άνεργοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ και τη Νομαρχία Αχαΐας, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής, οι οποίοι δείχνουν να πείθονται πως μόνη διέξοδος στα προβλήματά τους είναι ο ενωμένος αγώνας γύρω από τους συνδικαλιστές και τα σωματεία που είναι αποφασισμένα να αντισταθούν. Ετσι, απέναντι στις φιέστες όπου θα ειπωθούν ψέματα για το μέγεθος του προβλήματος και θα ακουστούν βαρύγδουπα «θα» περί «ανάπτυξης», τα οποία θα ξεχαστούν την επομένη των εκλογών, ετοιμάζουν τη δική τους θερμή υποδοχή στον «πρωθυπουργό της ΟΝΕ και της ανεργίας», όπως οι ίδιοι αποκαλούν τον Κ. Σημίτη, με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στο πανεργατικό συλλαλητήριο της Παρασκευής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ