Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ.ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης

Στα ζητήματα αιχμής, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε χτες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο. Συγκεκριμένα, ο Δ. Τσοβόλας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, αλλά και το νομικό πλαίσιο για τηντρομοκρατία.

«Η συνυπογραφή από την ελληνική κυβέρνηση της ΝΑΤΟικής απόφασης για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και την παροχή διευκολύνσεων στα ΝΑΤΟικά και άλλα στρατεύματα, με κατάργηση της εδαφικής ακεραιότητας, θα φανεί πόσο βλαπτική είναι για την Ελλάδα στο εγγύς μέλλον», είπε ο Δ. Τσοβόλας και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να χαράξει εθνική στρατηγική και σε πρώτη φάση ο πρωθυπουργός να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους αρχηγούς των κομμάτων».

Αναφερόμενος, στη συνέχεια στο νέο νομοσχέδιο για την τρομοκρατία που προωθεί η κυβέρνηση, ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε ότι «το ΔΗΚΚΙ είναι αντίθετο με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στοχεύει στον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού και τελικά την κρατική τρομοκράτηση του ελληνικού λαού». Ο Δ. Τσοβόλας πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση κάτω από την πίεση και του διεθνούς οικονομικού παράγοντα, αλλά και των ΗΠΑ, ανακοίνωσε νέα μέτρα αυταρχικά, που στοχεύουν να προλάβουν λαϊκές αντιστάσεις στην Ελλάδα που έρχονται με μαθηματική ακρίβεια, λόγω των νέων σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και τις αντιδράσεις που θα επέλθουν με τα νέα νομοσχέδια που ετοιμάζουν να προωθήσουν για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό».

Τέλος, ο Δ. Τσοβόλας αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί με τη στήριξη της ΝΔ, μια δεύτερη τελική έφοδο για την οριστική κατεδάφιση της κοινωνικής δημόσιας ασφάλισης».

Αναλύοντας τις προτάσεις του κόμματός του για το Ασφαλιστικό έκανε λόγο για «τριμερή οικονομική τροφοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης από τους εργαζόμενους, το κράτος και την εργοδοσία». Μίλησε, «για καθολική και υποχρεωτική ασφάλιση για όλους τους Ελληνες πολίτες. Επαναφορά σαν κατώτατο όριο σύνταξης τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Πλήρης συνταξιοδότηση με 35 χρόνια εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ