Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Να αποσυρθεί

Εκδήλωση ενάντια στον «τρομονόμο» πραγματοποιείται τη Δευτέρα, στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να αποσυρθεί ο «τρομονόμος» σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Γραμματείας της «Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Λαϊκών Ελευθεριών» της Πάτρας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η «Κίνηση» την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7.30 το βράδυ, σε αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Το θέμα της εκδήλωσης-συγκέντρωσης τη Δευτέρα στις 19 του Μάρτη θα είναι «Τρομονόμος - Απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες», με κεντρικούς ομιλητές το δικηγόρο Τάκη Παππά και το Γιάννη Κίτσο, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας.

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, μέλος της Γραμματείας της «Κίνησης», επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου πως «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο-"τρομονόμος" απειλεί την καρδιά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών». Σημείωσε πως το νομικό πλαίσιο για την τρομοκρατία είναι επαρκές, υπογραμμίζοντας ότι «έγινε κατ' εντολή των Αμερικανών με στόχο το λαϊκό κίνημα, καθώς συνδυάζεται και με άλλα μέτρα, όπως η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Αν δεν ανατραπεί το νομοσχέδιο θα ξαναθυμηθούμε μαύρες μέρες περασμένων δεκαετιών».

Ο Στάθης Φίλης, δικηγόρος και μέλος της Γραμματείας της «Κίνησης», από την πλευρά του, κατήγγειλε την αυθαιρεσία αστυνομικών της Θεσσαλονίκης να βάλουν σε εφαρμογή διατάξεις του «τρομονόμου» πριν ακόμη ψηφιστούν, αφού χωρίς τη συναίνεση των δύο κατηγορουμένων πήραν δείγμα τριχών από το κεφάλι τους για να προβούν σε πράξεις αυτοψίας με τη μέθοδο της ανάλυσης γενετικού υλικού (DNA), στο πλαίσιο των προανακριτικών διαδικασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ