Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.- Ενας 12χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε μαχητές της οργάνωσης Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης και ισραηλινής περιπόλου στη μεθόριο. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και τανκς ενώ οι Επιτροπές κατήγγειλαν μικρή εισβολή της ισραηλινής περιπόλου στο παλαιστινιακό έδαφος.

ΚΑΜΠΟΥΛ.- 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νότια και τα ανατολικά της χώρας σε βομβιστικές επιθέσεις. Στην πρώτη επίθεση στην επαρχία Χελμάντ, 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, στη δεύτερη που σημειώθηκε στην επαρχία Λαγκμάντ, επίσης σε έκρηξη βόμβας έχασαν τη ζωή τους πέντε Αφγανοί στρατιώτες, ενώ στην τρίτη «καμικάζι» ανατινάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Κανταχάρ, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.

ΚΑΡΑΤΣΙ.- Ενας νεκρός και 13 τραυματίες είναι το αποτέλεσμα επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Καράτσι, στο Πακιστάν, χθες. Ο καμικάζι οδήγησε -σύμφωνα με τις αρχές- όχημα με εκρηκτικά στην πύλη της βάσης, με την επίθεση να αποδίδεται σε «μαχητές των Ταλιμπάν».

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.- Κίνηση μομφής κατά του Νοτιοαφρικανού Προέδρου Τζέικομπ Ζούμα έκανε χτες η αρχηγός της αντιπολιτευόμενης «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Λιντίουε Μαζιμπούκο με την κατηγορία ότι υπό την ηγεσία του το δικαστικό σύστημα της χώρας πολώθηκε, και αυξήθηκαν οι δείκτες διαφθοράς και ανεργίας. Την πρόταση μομφής υποστήριξαν και άλλα οκτώ μικρότερα κόμματα αλλά θεωρείται απίθανο να ψηφιστεί η πρόταση μομφής από την πλειοψηφία των μελών της νοτιοαφρικανικής Βουλής.

ΚΑΪΡΟ.- Σουδανοί ένοπλοι του «Σουδανικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος- Βορράς» (SPLM-N) ανακοίνωσαν χτες ότι κατέρριψαν κυβερνητικό μαχητικό σε μεθοριακή περιοχή του Νότιου Κορντοφάν αφότου αυτό βομβάρδισε σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άμαχους.

NIAMEΪ.- Χιλιάδες είναι οι πλημμυροπαθείς στην περιοχή Ντίφα του νοτιοανατολικού Νίγηρα λόγω υπερχείλισης ποταμού που πηγάζει από τη γειτονική Νιγηρία. Πάνω από 90 χωριά έχουν πλημμυρίσει ενώ οι πλημμύρες κατέστρεψαν σημαντικό μέρος της αγροτικής παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ