Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
Κινητοποίηση για να σφραγιστούν βιβλιάρια Υγείας ανέργων

«Είμαι τρία χρόνια άνεργη. Τα παιδιά μου είναι επίσης άνεργα. Στο σπίτι ουσιαστικά δεν μπαίνει κανένα εισόδημα και σαν να μην φτάνει αυτό είμαστε όλοι ανασφάλιστοι. Τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Κάτι να μας συμβεί και δεν έχουμε το βιβλιάριο Υγείας για να μας δει ένας γιατρός, ένα νοσοκομείο».

Η γυναίκα αυτή ήταν μια από τις δεκάδες περιπτώσεις ανέργων με τις οποίες τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω ήρθαν σε επαφή, για να επικοινωνήσουν μαζί τους, να μάθουν τα προβλήματά τους από πρώτο χέρι και να τους καλέσουν στην αυριανή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο ΙΚΑ Αιγάλεω. Στόχος της αυριανής συγκέντρωσης είναι να σφραγιστούν βιβλιάρια Υγείας ανέργων και μισοανέργων που δεν έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στοιχειώδη φροντίδα Υγείας. Κεντρικό αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής είναι κανένας χωρίς βιβλιάριο Υγείας, σφράγισμά του χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στη ΔΕΗ Καλλιθέας

Στην Καλλιθέα, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ (Αραπάκη και Σκίππης), σε μια δυναμική κινητοποίηση τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας διαμήνυσαν προς κάθε κατεύθυνση - μετά και τα εφιαλτικά στοιχεία που έδωσε η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπου 30.000 οικογένειες κάθε μήνα - πως δε θα επιτρέψουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ πήρε την ανακοίνωση που μοίραζαν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και αρκετοί ρωτούσαν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος του λογαριασμού και η ΔΕΗ ΑΕ τους απειλήσει με διακοπή ρεύματος. Αντάλλαξαν τηλέφωνα με τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και οι τελευταίοι τους ζήτησαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει, ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να απαιτούν τα δικαιώματά τους που τους τα στερεί η κυβερνητική πολιτική και το κράτος.

Αιγάλεω

- Σήμερα Τετάρτη, η Λαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει σε εξόρμηση στον ΟΑΕΔ της περιοχής, στις 9 το πρωί.

Καλλιθέα

Σήμερα Τετάρτη, η Λαϊκή Επιτροπή καλεί σε ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση στις 7 το απόγευμα στον Κινηματογράφο Καλυψώ (Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς). Θα συζητηθεί και το θέμα της ταξικής αλληλεγγύης με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-04-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-03-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-03-15 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα(2012-03-14 00:00:00.0)
Πέτυχαν επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη(2012-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ