Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πειθαρχική δίωξη σε δύο εισαγγελείς

Πειθαρχικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες σε δύο εισαγγελικούς λειτουργούς που εξέφρασαν τη γνώμη τους για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα, δύο εισαγγελείς εν ενεργεία υφίστανται πειθαρχικές διώξεις, γιατί εξέφρασαν, μέσω διαδικτύου, τις θέσεις τους και άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση, στη Βουλή και στο ΣτΕ.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, ο οποίος ανήρτησε στο διαδίκτυο κείμενο στα πλαίσια του διαλόγου για τις κινητοποιήσεις των δικαστών. Το κείμενο αυτό φέρεται να επικρότησε και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, η οποία πρόσθεσε στο αρχικό κείμενο τη φράση «μπράβο συνάδελφε».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες διέταξε αρχικά πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος τους, που διενήργησαν οι εισαγγελείς Εφετών Πάτρας και Χανίων, αντίστοιχα. Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί κατηγορούνται για προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης και των θεσμών, ενώ η ποινή που προβλέπεται είναι από επίπληξη μέχρι και απόλυση.

Ο Ι. Τέντες ενημέρωσε σχετικά με έγγραφό του τη Βουλή, η οποία με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της μπορεί να κινήσει ποινική διαδικασία σε βάρος τους, αλλά και μεμονωμένα κάποιοι βουλευτές, αν θεωρηθεί ότι προσβάλλονται από τα σχόλια των δύο εισαγγελέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ