Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Ελλείψεις σε σχολεία - σταθμούς

Διογκώνονται τα προβλήματα σε σχολειά και παιδικούς σταθμούς. Γονείς καλούνται να πληρώσουν από το ισχνό εισόδημά τους τα σπασμένα της υποχρηματοδότησης. Χαρακτηριστική περίπτωση η Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα, όπου ζητάνε ολοένα περισσότερα από τις λαϊκές οικογένειες.

Καθώς η δημοτική αρχή προσπαθεί να επιβάλει τροφεία στους δημοτικούς σταθμούς, προκύπτει ότι τουλάχιστον ένας σταθμός της Φιλαδέλφειας χρωστά εννιά ενοίκια, τουλάχιστον ένας της Χαλκηδόνας έχει απλήρωτο νερό (3.000 ευρώ) με ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι απλήρωτοι κι άλλοι λογαριασμοί, συν γενικά τους απλήρωτους προμηθευτές. Σε νηπιαγωγείο της Χαλκηδόνας ζητήθηκε από τους γονείς, πέρα από συνεισφορά σε αναλώσιμα (γραφική ύλη, χαρτικά), να πληρώσουν ως και για καθαρισμό μοκέτας, να προσέρχονται «εθελοντικά» κάποια Σάββατα για καθαρισμό προαυλίου. Δημοτικό σχολείο της περιοχής ζήτησε διακανονισμό στη ΔΕΗ για εξόφληση του ρεύματος, ενώ λίγο - πολύ διερευνήθηκε αν υπάρχει κάποιος ...ευκατάστατος γονιός να συνεισφέρει στα έξοδα καυσίμου.

Με παρέμβασή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας καταγγέλλει την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ