Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής απείλησαν μετανάστες

Ανακοίνωση - καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Θέρμης

Τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής που την προηγούμενη Πέμπτη, απείλησαν οικογένεια μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη Νέα Ραιδεστό, ότι αν δεν εγκαταλείψουν το σπίτι τους σε ένα μήνα, θα τους το κάψουν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Νέας Ραιδεστού και του Δήμου Θέρμης να καταδικάσει την εγκληματική ρατσιστική δράση των τραμπούκων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Θέρμης, στις 15 Νοέμβρη, απρόκλητα, πέντε τραμπούκοι συνοδευμένοι από μια «κάτοικο» της περιοχής, πήγαν στο σπίτι των μεταναστών και απείλησαν τη σύζυγο που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί, ότι αν δεν εγκαταλείψουν το σπίτι τους σε ένα μήνα, θα το κάψουν.

Η οικογένεια των μεταναστών κατοικεί και εργάζεται στη Νέα Ραιδεστό περισσότερα από 10 χρόνια και τα δύο ανήλικα παιδιά τους πηγαίνουν σε σχολεία του Δήμου Θέρμης.

Οι πέντε τραμπούκοι έβρισαν και απείλησαν και τους γείτονες που βγήκαν από τα σπίτια τους και τους ζήτησαν εξηγήσεις για το περιστατικό.

Οι παραπάνω εξαφανίσθηκαν όταν κλήθηκε η αστυνομία, αλλά επανήλθαν τις επόμενες μέρες με νέες απειλές, με ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την αλληλεγγύη της στα θύματα της επίθεσης και καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία της Νέας Ραιδεστού και του Δήμου:

«Να μη σταθούν αδιάφοροι απέναντι σε αυτό το γεγονός που προστίθεται στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Να μην ανεχθούν τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες. Να απομονώσουν και να καταγγείλουν τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία και τη δράση τους όπου επανεμφανιστούν. Ολοι μαζί να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης και των ανέργων στη χώρα μας. Να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους μετανάστες. Να μην ανεχτούν το φασισμό, με καμιά δικαιολογία, να μη γίνουν συνυπεύθυνοι στις εγκληματικές του πράξεις. Να απομονώνουν τους φασίστες από τη γειτονιά, από κάθε χώρο δουλειάς. Να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη σε Ελληνες και αλλοδαπούς εργάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ