Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στην πλάτη του εργάτη όλη η ζημιά

«Πολλαπλασιάζονται τα σχέδια που ρίχνουν στο τραπέζι τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και τη διατήρηση της χώρας σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας (...) Οι αποφάσεις του χτεσινού Γιούρογκρουπ δεν αναμένεται να βάλουν τέλος στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, με δεδομένο το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης και το μεταξύ τους πόλεμο για τον επιμερισμό της ζημιάς από την αναπόφευκτη καταστροφή κεφαλαίου. Ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το "μελάνι" από την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, που επιβάλλονται στο όνομα του προηγούμενου "κουρέματος" του χρέους, συγκυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζουν ήδη το επόμενο. Την ίδια ώρα που τα αστικά επιτελεία επιδίδονται προκλητικά σε μια ανελέητη προπαγάνδα περί δήθεν "τελευταίου πακέτου μέτρων", παζαρεύουν στις Βρυξέλλες το νέο κοκτέιλ μέτρων, που θα συνοδεύει την όποια απόφαση ληφθεί για τη διαχείριση του χρέους.

Είναι αδίστακτοι

Μόλις προχτές η τρόικα απέστειλε "ηλεκτρονικό μήνυμα" στην κυβέρνηση, με το οποίο ζητά επιπλέον απολύσεις 22.000 δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων το 2014. Στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας, που υιοθέτησε η κυβέρνηση, προβλέπονται πρόσθετα μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 - 2016. Η θέσπιση του "μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης" προβλέπει περικοπές δαπανών και νέα μέτρα αν υπάρξουν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους. Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και τρόικα παρουσιάζουν την ενίσχυση της "ανταγωνιστικότητας", δηλαδή την παραπέρα μείωση μισθών και την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, ως "αναγκαία προϋπόθεση" για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Κανένας εγκλωβισμός

(...) Οποιο μείγμα διαχείρισης και αν επιλεγεί, η σφαγή των δικαιωμάτων του λαού θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς (...) Τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να απορρίψουν τα "μείγματα" διαχείρισης που τους σερβίρουν η κυβέρνηση και τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Με ταξική οργάνωση και πάλη να νικήσουν τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, όπου πάνε να τους εγκλωβίσουν η ΝΔ και η συγκυβέρνηση από τη μια, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος πόλος από την άλλη. Διέξοδος για το λαό είναι η καθολική απαλλαγή από το χρέος, η μονομερής διαγραφή του από τη λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ΕΕ» (από το κύριο άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ