Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«PEPSI»
Ανακοίνωσε πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου»

Αμεση αντίδραση του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής

Σε πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» εργαζομένων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η πολυεθνική εταιρεία «PEPSI», στα τρία εργοστάσια του ομίλου (δύο της PEPSI και αυτό της ΗΒΗ). Η αναγγελία του προγράμματος έγινε την περασμένη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να δοθούν παραπάνω λεπτομέρειες (π.χ. πόσο αριθμό εργαζομένων θα αφορά κλπ.).

Αντιδρώντας στις εξαγγελίες της επιχείρησης το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής, προχώρησε προχτές σε σύσκεψη των εργαζομένων της PEPSI και με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας να προχωρήσουν σε άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, όπου και να αποφασίσουν πως δε θα γίνει δεκτή καμιά απόλυση με τη μορφή της «εθελουσίας εξόδους» και καμιά εργολαβοποίηση τμημάτων στο χώρο δουλειάς.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η επιχείρηση με το πρόγραμμα αυτό: «Θέλει να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους με φτηνότερους, χωρίς δικαιώματα, άπειρους εργαζόμενους, χωρίς κλαδικές συμβάσεις, εργολαβικούς που θα είναι ασυνδικάλιστοι και άμεσα εκμεταλλευόμενοι από τους εργολάβους, για να μειώσει το "εργατικό κόστος" αυξάνοντας την κερδοφορία της, "ξεμπερδεύοντας" από τα δικαιώματα των εργαζομένων για να βγει αλώβητη από την κρίση. Ουσιαστικά θέλει να βάλει όλους τους εργαζόμενους στην παγίδα των πριμοδοτημένων αποζημιώσεων παρουσιάζοντας την εταιρεία με πρόσωπο που "νοιάζεται" για το μέλλον των εργαζομένων παρ' όλη τη "δύσκολη κατάσταση" που βρίσκεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ