Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Συνελήφθησαν τρεις απεργοί

Τρεις απεργοί εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, συνελήφθησαν χτες το πρωί από δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών, ενώ περιφρουρούσαν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ώστε να μην αποσταλούν οι λίστες διαθεσιμότητας συναδέλφων τους. Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έσπασαν την πόρτα με τροχό. Την εντολή για την επιχείρηση έδωσε ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκης.

Οι απεργοί, αφού συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα όπου τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με την κατηγορία της διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης και παραπέμφθηκαν σε δίκη από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τις 17 Ιανουαρίου 2013.

Νωρίτερα, χτες, το πρωί οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς το Δικαστικό Μέγαρο, όπου και παρέμειναν μέχρι και που αφέθηκαν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους.

Να απαντήσουμε στη βαρβαρότητα

Με ανακοίνωσή τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι «η χρησιμοποίηση των ΜΑΤ για να σπάσει η απεργιακή κατάληψη της Δ/νσης Προσωπικού των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στο Ηράκλειο, όχι μόνο πρέπει να καταδικαστεί, αλλά και να πεισμώσει τους εργαζόμενους, ώστε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να απαντήσουν στα βάρβαρα μέτρα.

Κλείνοντας, καλεί τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να αποτρέψουν τη γενίκευση αυτής της προσπάθειας της κυβέρνησης τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων με εισαγγελείς και ΜΑΤ.

Να μην επιτρέψουν να περάσει η επιχείρηση τρομοκράτησής τους, που επιχειρείται από την κυβέρνηση και υλοποιείται μέσα από το νόμο του Μεσοπρόθεσμου, με μοχλό τη διαθεσιμότητα και την ακόμη πιο αντιδραστική μεταρρύθμιση του πειθαρχικού δικαίου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο καλεί τους εργαζόμενους στο νησί η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της για τις συλλήψεις επισημαίνει οτι «Εντολέας της επίθεσης αυτής ήταν ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκης, εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), η οποία οδήγησε στη σύλληψη 3 απεργών. Επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγώνων!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ