Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ «ΜΠΙΛΝΤ»
Διαβεβαιώσεις για εντατικοποίηση των αντιλαϊκών ανατροπών

Οπως ο Αλ. Τσίπρας, έτσι και αυτός, υπόσχεται ανάπτυξη για να αποπληρώσει τα χρέη προς τους εταίρους και δανειστές

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εντατικοποιήσει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, για να βγάλει την οικονομία από την κρίση, προς όφελος των μονοπωλίων, επιδεικνύει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ», ενόψει της επίσκεψής του στη Βαυαρία την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Α. Σαμαράς στέλνει μήνυμα στους εταίρους και δανειστές ότι η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη στην ταχεία υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που συμπιέζουν δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

«Θα μείνουμε στο ευρώ! Φιλοδοξία μας είναι η Ελλάδα να αλλάξει θεαματικά και από ένα κακό παράδειγμα γεμάτο προβλήματα, να γίνει ένα ξεχωριστό παράδειγμα για μια οικονομία - μοντέλο», τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, καυχώμενος μάλιστα ότι «τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε καταφέρει περισσότερα από ό,τι έχει επιχειρηθεί στην Ελλάδα κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες».

Ο ίδιος, όπως έκανε προηγούμενα και ο Α. Τσίπρας, διαβεβαιώνει ότι θέλει ανάπτυξη για να εξοφλήσει και τα δάνεια της πλουτοκρατίας. Είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη: «Το χρέος μας χαρακτηρίζεται πλέον επισήμως βιώσιμο. Αλλά γι' αυτό χρειάζεται φυσικά σταθερή ανάπτυξη. Προσπαθούμε να βγούμε από την ύφεση για να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία μας, ώστε να υπάρχουν αρκετά έσοδα για να κατορθώσουμε να ξοφλήσουμε τόκους και χρεολύσια».

Σε μια προσπάθεια να συντηρήσει τη βολική για το σύστημα «θεωρία των άκρων», ισχυρίζεται ότι η σημερινή κατάσταση «είναι συγκρίσιμη με την Δημοκρατία της Βαϊμάρης», αλλά «έχουμε διδαχθεί κάτι από την ιστορία και δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη».

Με το ίδιο επιχείρημα, αφήνει ανοιχτή την πόρτα να «νοθεύσει» με περισσότερο επεκτατικά μέτρα το κυρίαρχο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, λέγοντας ότι «αποκλειστικά η πολιτική λιτότητας, εν μέσω ύφεσης, δεν μπορεί να οδηγήσει σε υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία και καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο του εξτρεμισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ