Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανησυχεί για τις λαϊκές αντιδράσεις

«Δεν χρειάζεται τώρα (...) να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία», είπε χτες για το φορολογικό ο Ευ. Βενιζέλος

Στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων για το φοροληστρικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση, επιχείρησε να ρίξει ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας χτες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ. Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις λαϊκές αντιδράσεις ενόψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται τώρα (...) να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία, όπως αυτά που ανοίγει το κυοφορούμενο φορολογικό».

Για λογαριασμό της συγκυβέρνησης και της αστικής τάξης, ο Ευ. Βενιζέλος αποκαλύπτει την ανησυχία τους για τη λαϊκή αντίδραση στα βάρβαρα μέτρα που κορυφώνονται με το φορολογικό και δυναμώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις. Την ανησυχία αυτή πρέπει να εκμεταλλευτεί ο λαός και σε ενιαίο μέτωπο να παλέψει οργανωμένα για να εμποδίσει τα μέτρα που τον ξετινάζουν κυριολεκτικά.

Σε άλλο σημείο, ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε προκλητικά ότι «οι όποιες αλλαγές, δεν μπορούν να γίνονται σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και γενικά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων», αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει: «Εμείς θέλουμε η χώρα μας να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της να είναι συνεπής». Να συνεχίσει δηλαδή να φορτώνει μέτρα, φόρους και χαράτσια στο λαό, για να σωθεί η πλουτοκρατία και να πάρουν πίσω τα κεφάλαιά τους οι δανειστές.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το φορολογικό «μπορεί να κατατεθεί εμπρόθεσμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν δεκτές ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί». Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση και να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της διαβούλευσης για το φορολογικό, ώστε στη συνέχει να επιβληθούν με μικρότερες αντιδράσεις τα εξοντωτικά μέτρα.

Διεργασίες στο εσωτερικό

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις, έκανε λόγο για «ασύμμετρες επιθέσεις» και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να είναι καταλύτης των εξελίξεων» στηρίζοντας τη συγκυβέρνηση και τη διαχείριση που ασκεί. Υποστήριξε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι προσυνεδριακές διαδικασίες, ώστε «να γίνει το συνέδριο, να θεσμοθετηθεί το ΠΑΣΟΚ και να λειτουργεί σαν κανονικό ευρωπαϊκό κόμμα».

Ανακοίνωσε, παράλληλα ότι θα προηγηθεί συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, απόφαση που μεταφράζεται σαν προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις, αφού στους κόλπους της κομματικής νεολαίας έχει συγκροτηθεί κίνηση που σκοπεύει να προχωρήσει σε «αμφισβήτηση» της ηγεσίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε τέλος εκτενή αναφορά στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, τονίζοντας την ανάγκη «ενεργοποίησης» της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, δηλαδή τη μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Υπέρ της πραγματοποίησης ενός συνεδρίου «αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ» τάχτηκε με άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο Κ. Σκανδαλίδης σημειώνοντας ότι «καμιά αναγέννηση δεν είναι δυνατή χωρίς την ανατροπή των πρακτικών του αρχηγικού κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ