Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των Ταμείων!

Μαχητική παρέμβαση, χτες, στο ΙΚΑ, ενάντια στα σχέδια για νέο «κούρεμα» των αποθεματικών

Από τη χτεσινή παρέμβαση στο ΙΚΑ
Από τη χτεσινή παρέμβαση στο ΙΚΑ
«

Μην τολμήσετε να πειράξετε τα αποθεματικά μας»!

Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες το μεσημέρι στη διοίκηση του ΙΚΑ, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους που συμμετείχαν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ. Η χτεσινή μαζική παρέμβαση αποτελεί μια πρώτη απάντηση σε όλους όσους επιχειρούν να βάλουν ξανά «χέρι» στα αποθεματικά του Ιδρύματος με ενδεχόμενο νέο «κούρεμα», στον κόπο και το μόχθο των συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας εκτός από τους συνταξιούχους και τα σωματεία τους ανταποκρίθηκαν και μια σειρά από εργατικά συνδικάτα της Αθήνας και εργαζόμενοι όπως των Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, κλπ. Η προγραμματισμένη για χτες συνεδρίαση της διοίκησης του Ιδρύματος δεν πραγματοποιήθηκε καθώς οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ συνεχίζουν την κατάληψη απαιτώντας να μην απολυθούν οι 500 εργαζόμενοι που βρίσκονται «στον αέρα» μετά από τη σχετική δικαστική απόφαση.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στο ΙΚΑ απαιτώντας όχι μόνο να μην απολυθούν οι 500 εργαζόμενοι αλλά και να προσληφθούν οι υπόλοιποι 900 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ καθώς το ΙΚΑ «έχει γίνει βάσανο για τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης. Είναι ενδεικτικό, όπως κατήγγειλε, ότι μπορεί να περάσουν 16 και 18 και 20 μήνες για πάρει κάποιος τη σύνταξή του.

«Εμείς δε θα φύγουμε από εδώ, με την έννοια ότι εμείς θα είμαστε εδώ όποτε και να γίνει το Διοικητικό Συμβούλιο και αν τολμήσουν να πάρουν απόφαση που θα κουρέψουν τα αποθεματικά θα γίνει χαμός. Να το ξέρουν και να πάρουν την ευθύνη του χαμού αυτοί γιατί οι συνταξιούχοι είναι απόμαχοι της δουλειάς, όχι απόμαχοι του αγώνα. Οι εργάτες είναι αγωνιστές της ζωής καθημερινά και δε θα ζήσουμε την επαιτεία που θέλουν να μας επιβάλλουν. Επομένως, σήμερα μπορεί να μη γίνεται το ΔΣ αλλά οι φωνές μας, η παράσταση διαμαρτυρίας θα φτάσει στα αυτιά τους», είπε χαρακτηριστικά από τη ντουντούκα ο Δ. Κουμπούρης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής Θοδωρής Βαγγέλης καλωσόρισε τους «στυλοβάτες», όπως είπε, της Κοινωνικής Ασφάλισης και ευχαρίστησε όλους για τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ