Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απειλεί τους εργαζόμενους για να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά σχέδια

Την απόφαση της διοίκησης του δήμου να καλέσει τον εισαγγελέα προκειμένου να τερματιστεί η πολυήμερη κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου ανακοίνωσε, χτες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στρέφεται ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων που παλεύουν να εμποδίσουν τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε χτες, απείλησε ξεκάθαρα ότι η διοίκηση «δε θα ανεχθεί άλλο παράτυπες ενέργειες» και θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο. «Αν χρειαστεί θα φέρουμε και τον εισαγγελέα. Αν αυτό περιλαμβάνει και τον Στάλιν, θα φέρουμε τον Στάλιν. Δεν μπορεί να διαλυθεί ο δήμος», είπε χαρακτηριστικά, επιδεικνύοντας παράλληλα και τον βαθύ αντικομμουνισμό του.

Αυτό που φαίνεται να καίει τη διοίκηση Μπουτάρη, είναι καταρχήν να πραγματοποιηθούν οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένες για την επόμενη Δευτέρα και Πέμπτη. Ταυτόχρονα, πιέζεται να ξεκινήσει η λειτουργία των υπηρεσιών ώστε να βάλει μπροστά και την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την ιδιωτικοποίηση του μηχανουργείου. Οπως ανακοίνωσε χτες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την προσφυγή του δήμου ενάντια στην αρχική του απόφαση να μπλοκάρει τη διαδικασία λόγω παρατυπιών. Η σύμβαση προβλέπει την επισκευή και συντήρηση 71 απορριμματοφόρων, με κόστος 2,3 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει την απόφαση της διοίκησης να δώσει σε ιδιώτη τη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων, καθώς από τη μία απαξιώνει το μηχανουργείο του δήμου και από την άλλη δαπανά τεράστια ποσά για εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν από το μηχανουργείο με υποπολλαπλάσιο κόστος.

Σε ό,τι αφορά στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις των 39 εργαζομένων που εμπίπτουν στο νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι πλέον το υπουργείο δε χρειάζεται τις λίστες από τους δήμους. Πρόσθεσε ότι η διοίκηση είναι έτοιμη να στείλει στο υπουργείο τις λίστες των αναγκών που έχει ο δήμος προκειμένου να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους χαρακτήρισε «στελέχη πρώτης γραμμής, αναγκαία για τις υπηρεσίες».

Οταν όμως ρωτήθηκε αν προτίθεται να τους κρατήσει και να τους μισθοδοτεί ο δήμος, όπως πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε περίπτωση που το υπουργείο δεν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του δήμου, δήλωσε ξεκάθαρα όχι. «Δεν μπορούμε να τους πληρώνουμε και είναι και παράνομο», είπε.

Κόντρα στις απειλές και στους εκβιασμούς της διοίκησης, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και σήμερα την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και των άλλων υπηρεσιών του δήμου. Μέσα από νέα ΓΣ, σήμερα, θα αποφασίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους. Χτες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, πραγματοποίησαν και μουσική συναυλία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών(2020-01-03 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του μηχανουργείου(2014-10-17 00:00:00.0)
Εργατικό «ατύχημα» στο Δήμο Θεσσαλονίκης(2014-07-24 00:00:00.0)
Σε ιδιώτη ξανά οι υπηρεσίες του μηχανουργείου(2014-04-15 00:00:00.0)
Παρέμβαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του μηχανουργείου(2012-05-30 00:00:00.0)
Προγράμματα ανακύκλωσης και εκμετάλλευσης ανέργων(2011-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ