Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκ νέου παραχώρηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου του δήμου (συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων) σε ιδιωτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού που αναρτήθηκε, η ανάθεση εργασιών θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Η είσοδος ιδιωτικών εταιρειών στο μηχανουργείο ξεκίνησε το 2013. Ολα αυτά τα χρόνια, με συνεχείς διαγωνισμούς, επιχειρηματίες έχουν «μπουκωθεί» με εκατομμύρια ευρώ για να διατηρούν άθλια συντηρημένο τον στόλο των οχημάτων.

Την ίδια ώρα, στο μηχανουργείο του δήμου εργάζονταν και εργάζονται πάνω από 60 έμπειροι εργατοτεχνίτες όλων των ειδικοτήτων (μόνιμοι και αορίστου χρόνου), με την ίδια την πείρα να αποδεικνύει ότι η συντήρηση και η επισκευή των οχημάτων μπορούν να γίνουν και καλύτερα και φθηνότερα, αν γίνουν με μέσα του δήμου.

Τη συνέχιση αυτής της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου και από τη νέα διοίκηση, του Κ. Ζέρβα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «η διοίκηση Ζέρβα συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, παρά τις δηλώσεις ότι είναι "υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου". Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι η διοίκηση Ζέρβα αρνήθηκε να στηρίξει ψήφισμα των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στο άρθρο 178 του πολυνόμου της κυβέρνησης, το οποίο κάνει πιο εύκολη την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων».

Υπογραμμίζοντας ότι η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών βασίζεται στους νόμους και την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της, η ΔΑΣ καλεί «τις παρατάξεις "Δύναμη Ενότητας", ΑΔΗΚ, ΔΑΚΕ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης να ξανακοιτάξουν την άποψή τους για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου. Αποδείχτηκε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν "ήρθαν για να βοηθήσουν και να φύγουν", όπως υποστήριζαν και παραμύθιαζαν τους συναδέλφους, αλλά για να μείνουν».

Η ΔΑΣ ζητά την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ παράλληλα καλεί «το λαό της Θεσσαλονίκης να βγάλει συμπεράσματα για το πώς ο δήμαρχος και η διοίκησή του διαχειρίζονται κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες και τους δημοτικούς φόρους που πληρώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ