Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συντονισμένη παρέμβαση για την Υγεία στον Εβρο

Σε οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που προωθείται με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, κάλεσαν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν χτες.

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να συγχωνευτεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου με το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων, να λειτουργούν μόνο μέχρι το μεσημέρι. Αυτό θα σημάνει δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας για τους κατοίκους του Βόρειου Εβρου και θα δημιουργήσει νέα εμπόδια στην πρόσβασή τους στις υπηρεσίες Υγείας, αφού θα πρέπει να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς επιχειρηματική δράση. Μεταξύ άλλων, να διεκδικήσουν:

  • Αμεση στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες και το λοιπό νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό (μόνιμοι, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης), ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.
  • Να χρηματοδοτηθούν άμεσα ο ΕΟΠΥΥ, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα Νοσοκομεία πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Λειτουργία δημόσιου Γηροκομείου που θα εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές και τα χαράτσια στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Να μη μείνει κανένας άνεργος, ανασφάλιστος, ΑΜΕΑ χωρίς φάρμακα και ιατρική φροντίδα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης στους Αγροτικούς Συλλόγους(2019-12-04 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Υγεία από τις Λαϊκές Επιτροπές στον Πειραιά(2015-04-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2013-11-01 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή ενάντια στις συγχωνεύσεις(2013-02-09 00:00:00.0)
Συνέντευξη για τα ζητήματα της Υγείας(2011-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ